Lovisa ”Lofsan” Sandström: ”Fitnessmåltider är helt ointressanta” fördomsprofilen – 6 tankar och svar

Lovisa "Lofsan" Sandström: "Fitnessmåltider är helt ointressanta"

Lovisa Sandström, mer känd som ”Lofsan”, är tjejen som gjort en raketkarriär inom träningsbranschen – främst med inriktning på kvinnor. Med eget gym, klädkollektion, träningsapp, som expert i flertal media och med en hel trave böcker. Var kommer drivet ifrån? Och får vi se henne i nästa Let´s Dance? Se hur rätt vi träffat med våra tankar om denna framgångsprinsessa i veckans fördomsprofil.

Lovisa ”Lofsan” Sandström är en träningsexpert och hälsoentreprenör med drygt 10 års erfarenhet som coach och personlig tränare. Under åren har hon blivit utsedd till Årets PT, driver Årets Gym tillsammans med sina coacher, varit utsedd till Sveriges mest inflytelserika träningsbloggare och är Sveriges just nu flitigaste författare av träningsböcker. Som att detta inte vore nog driver Lofsan Träningspodden ihop med Jessica Almenäs – Sveriges största podcast om träning och hälsa, och medverkar flitigt som expert i TV och övriga media. Dessutom är hon en uppskattad och flitigt anlitad föreläsare.

Lovisa Sandström driver även onlinecoachningen Lofsangruppen tillsammans med 30 medarbetare. I juni släppte hon den nya, uppmärksammade Netflix-liknande träningsappen Mized, ”en PT på fickan” som du även kan läsa mer om i vår Hälsoguide.

Lovisa brinner för att hjälpa människor till en meningsfull vardag, med hög motivation till motion och med långsiktigt hållbara resultat. Men vad mer? Här får du veta vad som ligger bakom Lovisas energi. Eller inte..

Fördomsprofilen med Lovisa ”Lofsan” Sandström – 6 tankar och svar

1. Du har alltid varit en tävlingsmänniska, mycket tack vare din uppväxt med flera systrar.

– Nej, jag har i och för sig alltid varit en tävlingsmänniska men inte på grund av mina systrar. Vi har aldrig konkurrerat. Vi är bra på helt olika saker. Jag har tävlingsidrottat sedan barnsben och gillar fortfarande tävlingsmoment. Det kan både vara bra och dåligt. Men mest bra, tror jag!

2. Få saker gör dig mer upprörd än när kvinnor förminskar sig själva och tvärtom – du går igång på kvinnor med självförtroende.

Ja, det här helt sant att jag reagerar starkt på när kvinnor pratar illa om sig själva. ”Lilla jag”-retoriken är en kvinnofälla. Däremot går jag inte särskilt mycket igång på folk med självförtroende. De är ofta dryga och vill prata om sig själva. Jag imponeras mer av folk som UPPTÄCKER att de är bra på saker, fast de inte riktigt visste om det.

3. Du skulle hellre lägga ut en bild på bajs på Instagram än tonfisk med ris.

– Nej! Men jag skulle säkert kunna skriva om tonfisken att det smakar som bajs. Fitnessmåltider är helt ointressanta.

4. Du är en sucker efter uppmärksamhet – vilket är en del av din framgångshistoria tillsammans med din starka tro på träningsfeminism och din rastlöshet.

– Ja, jag gillar uppmärksamhet men inte från vem som helst. Generellt sett har jag inget behov alls av att stå i centrum. Men inom ett smalt område tycker jag om uppmärksamhet. Jag skulle aldrig kunna vara med i Let’s Dance, för det har inget med mitt intresse, min expertis eller mitt engagemang att göra. Det känns bara som folk som leker pajas. Men att få stålkastarljus för något man faktiskt KAN, det gillar jag. Det har varit bra för mina företag och marknadsföringen av mina olika affärsområden att jag har mäktat med och gillar strålkastarljus.

5. Du är en lat människa i en vältränad kropp.

– Ja, det stämmer, haha! Mina kompisar brukar tack och lov vara snälla nog att ofta ge mig service eftersom jag kräver mycket men är väldigt lat.

6. Du har ditt livs målbild tydligt på näthinnan och tittar på den varje morgon och kväll. Allt kring ditt företagande – böcker, träningsstudion, webbshop o.s.v. är planlagda delmål mot detta stora. Lokal till releasefesten är redan utsedd.

– Nej, jag lever mycket mer här och nu än vad folk nog kanske tror. Nu när mina företag går så pass bra så går jag ännu mer på lust än tidigare och improviserar mer än vad många tror. Men mina affärer sköts ju inte bara av mig personligen, tack och lov, utan jag har min man, våra ekonomer, mina coacher, säljare, osv, och alla tillsammans bidrar med olika kompetenser.

Stort tack Lovisa – för den här pratstunden och all inspiration du ger oss på tusentals sätt. Önskar dig vidare lycka till med företagandet, träningen och livet!

 

Text: Anna Lissjanis, chefredaktör

Foton: Karl Nordlund

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.