Lite solbränna är ett bra skydd

Lite solbränna är ett bra skydd

När det börjar närma sig sommar kommer ständigt frågorna om hur farliga solens strålar egentligen är. Ny forskning visar att en viss solbränna faktiskt skyddar mot cancer.

Enligt ny forskning kan det faktiskt vara bra att skippa solcremen några sekunder för att låta huden få en viss exponering av solen.Enligt en del forskare kan en lätt solbränna hjälpa till att skydda mot dödlig hudcancer. Samtidigt som vi ständigt blir påminda om att skydda oss mot solens farliga strålar menar forkskade nu alltså att det inte är bra att vara alltför nitisk med solcremen. 

Enligt Daily Mail har experterna ändrat sig – och menar nu att man visst kan vistas utan skydd i solen. Cancerforskare i Storbritannien säger att några minuter i solen mitt på dagen utan solskydd ger tillräckligt mycket sol för att producera D-vitamin. D-vitamin har bevisats minska risken för cancer, framför allt tarmcancer, uppger Daily Mail.

Vissa forskare hävdar dessutom att en viss solbränna även kan skydda mot hudcancer.
– Jag anser att en lagom solbränna ger ett naturligt skydd, säger Sam Shuster, professor emeritus vid universitetet i Newcastle till Daily Mail.
– Om du har en solbränna är det mindre sannolikt att du bränner dig. Vi borde låta våra barn bygga upp en lätt bränna så att deras hud blir mer tålig för solen.


Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.