Limassol Marathon – loppet du inte vill missa

Limassol Marathon – loppet du inte vill missa

Att springa marathon är inte längre ett lopp enbart för eliten. Allt fler löpare tar sig an utmaningen och intresset för att springa marathon utomlands ökar. Med en platt bansträckning längs en vacker kustväg är Limassol Marathon den optimala upplevelsen för alla löpare!

Med knappt en månad kvar till startskottet för Limassol Marathon på Cypern, är det dags att trappa upp träningen på hemmaplan. Limassol Marathon anses av många löpare vara Europas vackraste löplopp. Den flacka bansträckningen utmed kusten där du har Medelhavet i synfält under princip hela rundan, gör loppet minst sagt unikt.

 

– Limassol Marathon som startade för tio år sedan är ett energiskt evenemang som växer. Det har blivit Cyperns största evenemang med tusentals löpentusiaster. När marathonloppet introducerades togs det emot öppenhjärtigt av den lokala befolkningen. Den välkomnande atmosfären dominerar Limassol stad under de dagar som evenemanget pågår, det gör Limassol Marathon unikt, säger Andreas Spyrou, business development director, Limassol International Marathon GSO.

 

sites/default/files/Lima_1.jpgLimassol Marathon 


Välj mellan olika distanser
Limassol Marathon är det perfekta loppet för både professionella löpare och amatörer. Förutom marathon finns fem andra tävlingsklasser att välja mellan; en halvmara, ett millopp, ett halvmilslopp och ett kilometerlopp för barnen.

– Marathonloppet, halvmaran och milloppet går på den östra kustlinjen vid Limassol Stad och de passerar de vackraste delarna av staden. De tävlande springer längs stranden, genom det kommerisella centret av staden samt i närheten av antika ruinerna från Amathuntariket och på vägen tillbaka genom Limassol Molos Park. I parken går även barnens lopp. Alla sträckor är bilfria.

 

sites/default/files/9_0.jpg

Upplev Cypern
Organisationen bakom Limassol Marathon hoppas kunna ge den service som löparna behöver och att de ska kunna ta med sina familjer.

– Vi vill att de också ska upptäcka vilken underbar ö Cypern är. I allmänhet kan april vara den bästa perioden att besöka Cypern och vi försöker att erbjuda löparna en bekymmerslös marathonupplevelse. Totalt är det 10 000 löpare som deltar, från Sverige var det 30 löpare förra året och totalt 120 skandinaver. Vi kan erbjuda dem allt från kost och logi till transporter, avslutar Andreas Spyrou.

Text: Tomas Hedlund

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras