Lider du av stresshud? Så här kan du lugna den

Stresshud kan även kallas känslig hud. Den känsliga huden blossar ofta upp när den utsätts för värme, temperaturväxlingar, alkohol, kryddstark mat, starka crèmer,  rengöringsprodukter – och såklart stress. Läs mer om den unika innovationen inom hudvård som kan hjälpa din stressade hud att slappna av och återfå sin elasticitet.

Det finns många sätt att göra sin känsliga hud en tjänst. Du kan äta mindre socker, eftersom det det gynnar tillväxt av elaka bakterier som har negativ inverkan på huden. Du kan äta massor av grönsaker eftersom de är fulla av antioxidanter. Du kan motionera mera, vara ute i skogen oftare, sova längre och försöka stressa mindre.

Allt detta är dock lättare sagt än gjort. Har du småbarn och jobbar heltid får du ofta vara tacksam om du hinner iväg till gymet någon gång i veckan – vilket känslig hud kan behöva betala för.

Kännetecken på stressad hud

  • Brännande, stickande, eller stramande känsla.
  • Rodnad och utslag som blossar upp ibland
  • Torrhet, sveda eller rodnad efter att ha vistats i kallt och blåsigt väder
  • Akne och andra hudproblem i samband med stress.
  • Hudirritationer och åkommor som eksem, resacea och proriasis

ZZ Sensitive, är en mild och vårdande hudvårdsserie – speciellt anpassad för ömtålig och känslig hud som lätt reagerar på stress, kyla och värme. Den passar också perfekt för personer som är överkänsliga mot dofter, konserveringsmedel eller färger.
ZZ-serien lugnar, balanserar, ger fukt, skyddar och stärker känslig och irriterad hy, och är helt fri från parfym, konserveringsmedel och färgämnen.

I serien ingår rengöringsemulsion, ansiktsgel, skyddande dagcrème och vårdande nattcrème samt en mild ögoncrème. Det finns också äntligen hudvård med anti-aging för personer med känslig hy. I serien ZZ-Sensitive finns även Regenerative dag- och nattcrème, som används i kombination med rengöring och ansiktsgel i serien.

ZZ Sensitive passar väldigt bra även för personer med normal hy, men som önskar doftfri hudvård

Vad innehåller ZZ SENSITIVE som gör den så speciell?

» PREBIOTIKA och PROBIOTIKA
ANNEMARIE BÖRLIND har med banbrytande forskning utvecklat hudvård med ett komplex med pre- och probiotika, som återställer balansen i hudens bakterieflora. Prebiotikan (framställs ur yacón, rödbeta och majs) stimulerar den goda bakteriefloran medan probiotika i form av mjölksyrabakterier, stärker hudens försvar, ökar cellförnyelsen och gör huden slät och smidig.

» GOLDEN ORCHID
Golden Orchid har länge använts i traditionell kinesiskt medicin för sin lugnande effekt. Extraktet av Golden Orchid som finns i nya ZZ Sensitive normaliserar pH-värdet i huden. Det förbättrar funktionen i överhuden och minskar risken för känsliga reaktioner.

» VIT LUPIN
Vit Lupin stimulerar kollagenproduktionen. Det stärker hudens elasticitet och gör den fastare så att rynkor och fina linjer slätas ut. Vit Lupin fungerar även som en ”filler” som ytterligare slätar ut och förbättrar hudens struktur. Vit Lupin finns i ZZ Sensitive Regenerative dag- och nattcrème.

Effekt och hudvänlighet för ZZ Sensitive är vetenskapligt bekräftade. Serien är dessutom vegetabilisk och 100% fri från konserveringsmedel, dofter och syntetiska färgämnen – helt enkelt som ett vilohem för din stressade hud.

Så gör din hud en tjänst – läs mer om denna fantastiska hudvårdsserie här.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.