Lev ett aktivt liv fritt från synfel med ögonlaser

övningar med skivstång

Sedan Memira etablerades för över 10 år sedan har företaget arbetat för att människor med synfel ska kunna leva sina liv fullt ut. De utför behandlingar med ögonlaser för att människor ska få en ökad livskvalitet och känna sig friare i sin vardag.

Trots att Memira har en bred kundkrets är det några som tyckts varit extra intresserade av deras tjänster – du som lever ett aktivt liv där sport och hälsa är en topprioritering. 

Träna utan att uppleva synen som ett problem

Ögonlaser är inte bara en säker, snabb och effektiv behandling. Det erbjuder också en permanent lösning för synen. Med en ögonlaser slipper man köpa nya bågar, tvätta linserna och uppdatera recept. Istället kan man leva ett bekymmerslöst liv från det ögonblick man vaknar tills man lägger sig om kvällen. 

Särskilt fördelaktigt har ögonlaser visat vara sig för de som lever ett aktivt liv. Det vill säga tränar hårt: styrketränar, spelar fotboll, boxas, yogar och så vidare. En nedsatt syn kan lätt bli ett hinder i träningsformer där man är i konstant rörelse. Kontaktlinser riskerar att falla ut och glasögon att trilla av. För dem som tar sin träning på allvar är detta inte en möjlighet. 

Fördelarna? Träna hårdare, se bättre, slipp besväret

Många av kunderna Memira behandlat har varit oerhört tacksamma för operationen. Emelie Blom, till exempel, berättar att hon hade levt med sitt synfel utan att tänka på att hon kunde göra något åt det. Hon led av närsynthet och astigmatism samtidigt som hon levde ett aktivt liv med många timmar på gymmet och flera timmar på vägen i sitt jobb som säljare. Emelie berättade för oss att hon efter behandlingen ”upplevde att världen blivit större nu när jag kunde se så mycket längre”.

Även världsmästaren i boxning, Sven Forsling, upplevde att hans kontaktlinser blev ett hinder för hans träning. Precis som Emelie led Sven av närsynthet och astigmatism. Vi utförde en LASEK-behandling på Sven och det gav väldigt positiva resultat. Han beskriver behandlingen ”ungefär som ett tandläkarbesök” och var väldigt nöjd med hur det blev. Han säger till oss att han ”ser bättre nu än vad jag gjorde med linser innan, eftersom jag hade ett brytningsfel som inte gick att korrigera helt med linserna.”

Vilka behandlingar genomför Memira?

Vi på Memira har gjort otroliga framsteg inom synkorrigeringar under de senaste åren. Idag finns det flera olika synkorrigerande operationer, som lämpar sig för olika synfel och olika åldrar. Ögonlaser lämpar sig till personer i 18–45 årsåldern som inte drabbats av ålderssynthet. För att kunna ge våra patienter den ögonlasermetod som passar just dem, använder vi 3 olika ögonlasermetoder:

FS-LASIK

FS-LASIK är den vanligaste metoden bland våra kunder. Precis som alla ögonlasermetoder är det en smärtfri behandling, och vid FS-lasik är läkningstiden väldigt kort. Ögat lokalbedövas med ögondroppar under operationen, så patienten slipper uppleva smärta. Efter operationen upplever många sveda och irritation ett par timmar efter behandlingen, men kan normalt återgå till vardagen redan dagen efter. Träningen får en dock vänta med en vecka efter behandlingen. 

LASEK

Lasek rekommenderas till dig som har för tunna hornhinnor för att kunna göra FS-lasik, eller som har större synfel. Det utförs då en ytbehandling på ögonen med en så kallad excimerlaser. Till skillnad från FS-Lasik är läkningstiden längre och mer smärtsam efter en Lasek. Även här kan patienten dock få bedövningsdroppar mot smärtan och smärtstillande tabletter. LASEK-patienter upplever ofta att synen är suddig de första veckorna och måste vanligtvis stanna hemma från arbete/skola i en vecka. Synskärpan förväntas vara helt stabil först efter 3 månader.

Trans-PRK

Om det vid undersökningen visar sig att vi inte kan utföra en FS-LASIK genomförs en Trans-PRK. Under behandlingen tar lasern bort hornhinnans ytskikt under tiden som ditt öga är lokalbedövat med ögondroppar. Trans-PRK har likt LASEK en längre och mer smärtsam läkningstid än FS-Lasik. Detta kan dock behandlas med bedövningsdroppar och smärtstillande tabletter. Synskärpan förväntas vara stabil efter 3 månader.

Hitta rätt behandling och lev ett friare liv

Hos Memira är första steget alltid en undersökning. Detta för att undersöka om just dina ögon och ditt synfel kan korrigeras och i så fall med vilken operationsmetod vi bäst kan lösa detta med. De ställer strikta behandlingskrav och genomför inte operationer om ditt synfel inte är tillräckligt stabilt. Du kan boka en undersökning online. Efter undersökningen kommer du tillsammans med Memira fram till den behandling som är det bästa alternativet för dig och din syn. 

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.