Lerig utmaning på Gotland

Lerig utmaning på Gotland

Snart är det dags för Nordic Extreme Running och Nordic Extreme Biking. Nordens tuffaste lopp som går i samma bana där världens största endurotävling körs.

Om loppen

Nordic Extreme RunningExtrem löpning i de tuffaste delarna av samma spår där Gotland Grand National, världens största endurotävling körts veckan innan.

Datum: 1 november 2015.
Plats: 
Tofta skjutfält, Gotland.
Klassindelning: 
Individuell herr/dam (10 km), par klass (5 km vardera), lag om tre personer (3,33 km vardera), barnklass 10-14 år. 

Nordic Extreme Biking: Mountainbikelopp som går i delar av samma spår som Gotland Grand National, världens största endurotävling körts dagarna innan. Cykla så många varv som möjligt under tre timmar.

Datum: 1 november 2015.
Plats: Tofta skjutfält, Gotland.
Klassinedlning: Elit herr/dam, motion herr/dam, ungdomar 12-16 år.
Arrangör: Nordic Sport & Event.

För anmälan och mer information: nordicsportsevent.se

Det blir en lerig, tuff och fantastiskt rolig utmaning. Under alla helgona helgen arrangeras de nya extremloppen Nordic Extreme Running och Nordic Extreme Biking på Tofta skjutfält på Gotland. Här springer eller cyklar du i en lerig terräng med tuffa backar på ett underlag som har utsatts för tusentals endurocyklar veckan innan startskott.

– Många vill utmana sig själv och sin fysik i dag. Men i stället för att sätta upp en hinderbana vill vi ge deltagarna nordens tuffaste lopp genom naturens krafter, säger Conny Bohlin, vd för Nordic Sport & Event.

Löplopp för hela familjen
Banan för Nordic Extreme Running är fem kilometer lång. Välj att springa två varv själv i den individuella klassen eller dela upp banan i par eller lag om tre personer. Även barn mellan 10-14 år har möjlighet att delta i barnklassen.

– Förra året blev succé och loppet vänder sig till alla som vill testa på något nytt och uppleva Gotland under hösten.

Tuff mountainbike tävling
För andra året i rad arrangeras även Nordic Extreme Biking, en kraftmätning med samma upplägg som Gotland Grand National. Du cyklar i tre timmar på den 7,5 kilometer långa banan som går i stora delar av endurospåret.

Det gäller att cykla så många varv som möjligt. Banan består av kuperad terräng med vatten, stigar, backar, kalkstenshäll, lera och återhämtningssträckor på grusvägar. Loppet är indelat i en motionsklass, en elitklass samt ungdomsklass för dem mellan 12-16 år, berättar Conny Bohlin.


Mer än bara tävling
Förutom att tävlingen i sig bjuder på en unik upplevelse och utmaning arrangeras det flera aktiviteter i samband med loppen.

– Man kan förvänta sig ett jättehäftigt evenemang med en stor publikfest. Vi bygger upp militärområdet till ett mässområde där det bjuds på både försäljning och musik. Vi vill ge deltagarna mer än bara en häftig tävling!

 

Text: Redaktionen

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.