Lär dig mer om kolloidalt silver – 3 välgörande silverprodukter från Hälsokosthuset 

kolloidalt silver

Att silver varit en attraktiv handlingsvara sedan urminnes tider känner du säkert till, men visste du att den ädla metallen också kan användas vid vattenrening eller vid tillverkning av exempelvis hand- och tandkräm? På Hälsokosthuset i Borlänge har man tillhandahållit kolloidalt silver till nöjda kunder sedan 2012. Här kan du läsa om deras välgörande produkter och lära dig vad kolloidalt silver egentligen består av.

Så fungerar kolloidalt silver

Användandet av kolloidalt silver som bakterie- och virushämmande medel sträcker sig så långt tillbaka som tiden före Kristus. I modern tid klassas det som ett desinfektionsmedel som bland annat används vid vattenrening. Det är effektivt mot bakterier, parasiter, virus och svampar och det är silverjonerna som gör jobbet. Det är därför en fördel om det kolloidala silvret har en hög andel silverjoner redan från början.

Hälsokosthusets kolloidala silver är ett elektrokolloidalt silver som består av destillerat vatten, silverjoner och silvernanopartiklar.  Destilleringen gör vattnet rent så att joniseringen fungerar bra och förhindrar även att lösningen försämras.

En jon är en atom eller molekyl som har en elektrisk laddning. I Hälskosthusets kolloidala silver är silverjonerna positivt laddade och står för drygt 81% av det totala innehållet. Av den anledningen är Hälskosthuset också en av de största tillverkarna av kolloidalt silver. Mer om själva innehållet i silvret kan du läsa här

kolloidalt silver

Kolloidalt silver 1 liter.

Inga mellanhänder

Eftersom Hälsokosthuset själva tillverkar det kolloidala silvret i Åselby, Dalarna, utan mellanhänder, kan du köpa dina silverprodukter till ett fördelaktigt pris och snabbt få hem dina varor. Det kolloidala silvret tillverkas i två koncentrationer och finns att köpa i både små och stora förpackningar.

Silversalva med läkande oljor. Finns i dofterna lavendel, ringblomma och  neutral.

3 välgörande produkter med kolloidalt silver från Hälsokosthuset

kolloidalt silver

Body lotion Silver Care.

Återfuktande bodylotion från Maxlab

Bodylotion Silver Care är en fräsch och välgörande bodylotion med kolloidalt silver för dig som har torr eller lite känslig hud. Naturliga oljor från bland annat mandel och avokado återfuktar på djupet och skyddar även solkysst hud. Läs mer och köp produkten här!

kolloidalt silver

Silversept tandkräm.

Fräscha tänder med Silversept Tandkräm

Ja visst kan man borsta tänderna med silver! Silversept tandkräm från Hälskosthuset är en fluorfri tandkräm med smak av pepparmynta och örter som stärker tandemaljen och effektivt eliminerar bakterier, plack och svampar. Smak och doft kommer bland annat från de eteriska oljorna från mynta och salvia. Den unika tandkrämen finns även att köpa i 3-pack. Läs mer och köp tandkrämen här!

kolloidalt silver
Silvergel deodorant med lavendel och citron.

Uppfriskande deo med doft av lavendel

Med olja från lavendel och citron och 97 % premium kolloidalt silver är Silvergel deodorant både effektiv, bakteriedödande och väldoftande. Den är dessutom fri från aluminium och parabener och innehåller endast naturliga konserveringsmedel. För dig som föredrar ännu mer friskhet finns silvergel deodoranten även med doften av citron och rosmarin. Läs mer och köp produkten här!

Hitta fler silverprodukter och läs mer om Hälsokosthuset här!

 

Text: Jennie Nysted

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.