Längdskidpremiär på Idre Fjäll 12 oktober

Idre Fjäll

Längtar du också efter att komma igång med längdskidåkning? Nu behöver du inte vänta länge till. På Idre Fjäll hittar du ett 10 kilometer längdspår från 12 oktober, samt kan inleda säsongen med en testhelg med experter och roliga aktiviteter.

För tredje året i rad bjuder anläggningen in till en tidig start på skidsäsongen, nu med rekord i mängd sparad snö.

– Till den här säsongen har vi sparat 260 000 kubikmeter snö, det är 20 000 kubikmeter mer än föregående säsong, säger Tommy Halvarsson, marknadsansvarig på Idre Fjäll. 

Det är ett smart drag av Idre Fjäll, som sedan 2014 sparat snö för att garantera en tidig skidpremiär i oktober, då efterfrågan är så stor.

– Många klubbar vet att vi kan garantera en tidig premiär och bra förhållanden redan i oktober. Under sommaren och direkt efter semestern har privatpersoner, grupper och klubbar hört av sig för att fråga när snön är på plats.

Testhelg inför längdskidsäsongen fredag den 12/10 till söndag den 14/10

 I samarbete med Skistart och Mountainsports bjuder Idre Fjäll in till en testhelg för längdskidåkning. Du får vara med på en helg full av aktiviteter och självklart massor av skidåkning!

Landets ledande leverantörer, bland annat Salomon, Atomic, Madshus, Fischer, Rossignol och Swix, är på plats och tipsar dig om rätt utrustning inför årets vintersäsong. Under helgen kommer det även bjudas på intressanta föreläsningar, aktiviteter runt omkring, experttips och möjlighet att testa vinterns roligaste nyheter.

Idre Fjäll – Vi går mot en spännande skidsäsong med två världsmästerskap på hemmaplan och ett i Seefeld. Men vintern och skidåkningen börjar på Idre Fjäll, avslutar Tommy.

Boende: Idre Fjäll erbjuder även ett förmånligt boendepaket under oktober från 645 kr, torsdag – söndag.

För mer Information: 0253-410 00, [email protected]www.idrefjall.se

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras