Laga mat på toppnivå med Sveriges mästerkock!
Drömmen om att bli Sveriges nästa stora mästerkock är stark. 14 ska bli 1. Och i jakten på segern besöker de tävlande fiskdiskar och saluhallar, lagar efterrätter, komponerar egna rätter, filear fisk och reder den perfekta såsen …
TV-succén Sveriges mästerkock är tillbaka med tävlingen som sätter en rad amatörkockar från hela landet på prov: Med fallenhet och talang kommer man långt i sin matlagning, men hur hanterar man stress, nya råvaror, detaljer, precision och disciplin i köket? Och vad tycker stjärnkockarna Per Morberg, Markus Aujalay och Leif Mannerström i juryn?
Nu kan du följa din favorittävlandes kulinariska äventyr i jakten på att vinna årets Sveriges Mästerkock. Boken innehåller deltagarnas tankar om mat och matlagning, många av recepten från programmet samt en mängd andra av de tävlandes egna paradrätter, hemliga knep och smarta tips.
Ur innehållet:
personfakta och anekdoter om deltagarna
cirka 50 recept, vissa med tips och kommentarer
deltagarnas tankar om mat och matlagning