Lättlagad och kalasgod lax och kyckling

Lättlagad och kalasgod lax och kyckling

I boken Lax & kyckling finns gott om tips och idéer för dig som ofta fastnar i samma gamla hjulspår när det gäller att laga mat.

Gott, nyttigt, lätt att variera, billigt, vardagsgott och festfint! Inte undra på att lax och kyckling hör till de mest populära råvarorna runt om i svenska hem … Men ofta fastnar vi i gamla hjulspår, fast möjligheterna är oändliga!

Den här boken vill inspirera till nya, ljuvligt doftande och läckra rätter – både vardagsmiddagar, festmat och plock för alla tillfällen. Här finns typiska svenska smaker som dill, pepparrot och fläder, men också spännande ingredienser som granatäpple, chipotle, blodgrape, koriander, sesamolja och hemgjord cajunkrydda.

Lax har len och fyllig smak, den innehåller mycket vitaminer, nyttiga fetter och omega 3. Kyckling har ett ljust, magert, smakrikt och fantastiskt gott kött. Både lax och kyckling är användbara till så mycket. Här finns grytor, pajer, soppor, pytter, grillat, färsrätter, sallader, mackor, pastarätter, allt-iett-rätter, helstekt lax och kyckling och mycket mer.

Pröva den lena laxlasagnen med citron och spenat, de balsamicomarinerade kycklingbenen med fruktig couscous, de underbara kycklingbullarna i kokos- och tomatsås och pytten på varmrökt lax och sötpotatis. Och missa för allt i världen inte kycklingen i lergryta med katrinplommon och vitt vin, de ljuvligt möra coca-colamarinerade kycklinglårfiléerna eller den lättrimmade laxen med wasabi- och limesås.

Boken är indelad i tre avsnitt: Ett med vardagsmat, ett med lite festligare rätter och ett med en mix av bufférätter, förrätter, vickning och mellanmål. Det här är en receptskatt att verkligen använda, full av nya favoriträtter att återkomma till många år framöver!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.