Kvinnor får inte ha urringat på arbetsplatsen

Kvinnor får inte ha urringat på arbetsplatsen

Göteborgsposten rapporterar att arbetare förbjuds bära korta kjolar, tunna axelband och djupa urringningar av Göteborgs stad.

I ett mail som ska ha gått ut till samtliga medarbetare på flertalet kommunala enheter under området bistånd- och myndighetsutövning vid stadsdelsförvaltningen Västra Hisingen i Göteborg står det följande:

“Hej allihop. Utifrån sommar värme mm. kan det vara svårt att veta hur vi skall klä oss på kontoret. Vi har diskuterat detta i ledningen och kommit fram till följande:
Inga linnen med tunna axelband,
ingen djup urringning,
shorts och kjolar skall sluta strax ovanför eller nedanför knäet.

Och som alltid gäller att ha sunt förnuft, vi är myndighetspersoner på ett socialkontor”. Så skriver en enhetschef vid en av de åtta förvaltningar under stadsdelsförvaltningen Västra Hisingen som mejlat ut direktiven till medarbetarna, enligt mejl som GP tagit del av.

En av de anställda som tagit del av klädkoden, har anonymt berättat för GP om sina tankar kring direktiven.

– Jag blev chockad eftersom jag upplever att vi är en professionell grupp vuxna människor som inte går till jobbet i bikini direkt och jag tycker det är väldigt tydligt att mailet i första hand riktar sig till kvinnor. Vissa argumenterar för att de skrivit om shortslängd och att även män kan ha linne men man talar vanligtvis inte om urringningar eller bredd på axelband när man syftar på mäns kläder, säger medarbetaren vid Göteborgs stad till GP.

Läs hela artikeln här

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras