Kursen som kombinerar studier med äventyr och träning

Kursen som kombinerar studier med äventyr och träning

Gillar du äventyr och söker en utbildning för att läsa in behörighet för vidare studier? Då ska du spana in kursen ”Äventyr och Träning” på Stensunds folkhögskola.

Kursfakta Äventyr och Träning

Ort: Stensund
Längd:
 Ett läsår
Kursstart: 23 augusti 2016
Ansökan senast: 29 maj 2016

Kontaktperson: Håkan Westin

Kostnader: Litteratur, studiebesök och egen utrustning etc. beräknas kosta ca 6 000 kr.
 Kostnad för kost & logi tillkommer
Prova-på-dagar: Efter överenskommelse

Öppet hus: 14 maj 2016
Läs mer: stensund.se, eller ring 0156-532 00

Drömmer du om att jobba som idrottslärare, ledare, äventyrsguide, sjukgymnast, idrottspedagog eller hälsocoach, men behöver läsa in behörighet för vidare studier? Då kan kursen Allmän Äventyr och Träning vara något för dig. Samtidigt som du läser in behörighet för vidare studier får du prova på olika former av äventyrsaktiviteter och träning.

– Du läser in de gymnasiegemensamma ämnen som ger behörighet för högskolestudier under halva veckan, resterande tid ägnar du åt profilämnen som träning och rörelse av olika slag och du fördjupar dig i träningslära, kost, ledarskap och äventyr, säger Håkan Westin, ansvarig lärare för kursen. 

Teori och praktik
I profildelen får du ökad kunskap om kroppen, kost, träning, friluftsmetodik och ledarskap. Du får prova på äventyr och upplevelser så som paddling, segling, vandring, klättring och skidåkning. I kursen ingår också studiebesök, skidresa, temadagar, intressanta gästföreläsningar med mera. En del moment i undervisningen kan ske tillsammans med skolans Hälscoachutbildning.

– På teorilektionerna söker vi svar på frågor som: vilka muskler använder jag när jag paddlar? Behöver jag äta proteinpulver när jag tränar? Vad gör jag om min kompis bryter benet under vandringen? Vi kommer att prova på en massa olika träningsformer och genom att röra på oss får vi energi som gör att vi orkar fokusera på matten och engelskan. Vi ger varandra energi, avslutar Håkan Westin.

Detta innehåll är framtaget av vår samarbetspartner Stensunds folkhögskola. 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras