Kronägg lanserar proteindryck på äggvita

Kronägg lanserar proteindryck på äggvita

ProteinGo – en proteindryck på äggvita!

Fakta om ProteinGo

ProteinGo innehåller 26 g protein från äggvita och vassle i enbart 165 ml. Drycken finns i smakerna jordgubb, choklad och vanilj. Produkten innehåller tillsatt naturligt socker för att kroppen också behöver snabba kolhydrater efter träning. Produkten finns att köpa på ICA.

Proteinprodukter är på alla läppar just nu. I varje mataffär syns de i olika i slag och ökningen bara fortsätter. Numera köper var och varannan person någon form av proteindryck efter sitt träningspass för att optimera träningsresultaten.

– Tränar du är det extra viktigt att du får i dig tillräckligt med protein, det behövs för att reparera och bygga ny muskelmassa. Helst ska du fylla på med både protein och viss mängd kolhydrater inom 30 minuter efter träning för bästa effekt. Protein är uppbyggt av aminosyror varav 8 är essentiella, de kan inte tillverkas av kroppen själv utan måste fås via kosten. Protein från ägg har en aminosyrasammansättning som nästan helt matchar kroppens behov, säger Christer Rosén, livsmedelsutvecklare och disputerad inom Livsmedelsteknik som har arbetat med äggbaserade nutritionsprodukter sedan slutet av 90-talet.

Kronägg lanserar nu ProteinGo – en proteindryck baserad på äggvita från svenska frigående höns och som finns att köpa på ICA. Drycken är endast på 165 milliliter men innehåller hela 26 gram protein.

– Vi på Kronägg tycker att ägg är världens bästa livsmedel ur många hänseenden därför känns det jätteroligt att utmana befintliga proteinprodukter med en helt unik produkt. Jag tror inte att det finns någon drickbar produkt på marknaden som kan matcha 26g protein i 165 ml. Den lilla mängden gör det lätt att snabbt tillgodose kroppens behov av protein och kolhydrater efter träning säger Marcus Lindström, Försäljningschef på Kronägg.

Mer information om ProteinGo finns på proteingo.se

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.