Kom igång med YouTube

Kom igång med YouTube

YouTube är idag ett växande fenomen i den virala världen och det är absolut inte bara för den yngre generationen. Vi har pratat med Viktor Ingemarsson – kock, författare och entreprenör, om varför och hur du kommer igång med en kanal.

Om Viktor Ingemarsson

Ålder: 34 år

Yrke: Entreprenör, författare, föreläsare, influenser.

Hemsida: www.rawchefviktor.com

Youtube kanal: Viktor Ingemarsson

Vi befinner oss i en tid där vi alla konsumerar media på olika sätt och Viktor är långt ifrån ensam om att skapa egna rörliga filmer. YouTube har slagit igenom stort och med ett enkelt sökord kan du hitta inspiration om nästan vad som helst. Det gäller bara att hitta sin grej.

Viktor Ingemarsson har både ett eget knivmärke, Raw Obsession, och är medgrundare till ekologiska råvarumärket Mother Earth. Som om inte det skulle räcka är han även prisad för sina restauranger och en sann pionjär inom hälsoköket här i Sverige. Ja, och en växande YouTube-kanal. 

Som jag förstår så har du en hel del att göra med dina egna företag som går som på räls. Hur kom det sig att du dessutom valde att skapa en YouTube-kanal?

– Jag kände att jag tappat lite av grunden i min karriär, trots att den gått som en raket de sista åren. Utan min matlagning och kreativitet i köket hade jag aldrig kommit dit jag är idag. Och jag tror det är viktigt att inte glömma var man kommer ifrån när ens företag växer.

– Jag minns de långa dagarna i köket när jag uppfann nya recept och stamgästerna som tog med sina vänner för att de skulle få testa något nytt. Jag älskar mina företag och vad vi har skapat de sista åren, men jag har också saknat närvaron i köket. Jag får mail flera gånger i veckan om receptförfrågan på rätterna som jag har serverat.

Det var där Viktors tanke om att skapa en YouTube-kanal för att förmedla sina recept väcktes. Att lära människor hur gott och enkelt det är att laga vegetarisk mat.

Idag är inte YouTube bara för den yngre generationen, så som den kanske sågs vara för ett par år sedan. Idag är YouTube det virala mediet som alla åldrar konsumerar mest.

– Där såg jag också det fina i att själv skapa en kanal och nå ut till en bredare målgrupp. Inte bara för mina fans från hälsobubblan, utan även nyfikna newbies inom den vegetariska världen av mat.

I Viktors kanal lär han ut enkla tips för hur du skapar smoothies, maträtter, glassar, hur du groddar och mycket mer. Det är något för alla och inte bara den inbitna veganen. Tips hur du gör rätter som kan vara en frukost eller en grym sallad till knytkalaset.

– Men jag kommer även bjuda på lite Vloggar om utflykter i naturen och vardags livet. Tillsammans med min filmare Martin Gustafsson som jobbar med uppdrag för SVT och TV4 så skapar vi mycket tittarvänliga program. Inte för långa, utan ganska korta med smarta tips på goda rätter.

Men om man vill skapa en egen kanal. Behövs det inte ganska dyr utrustning?

– För att lyckas med en YouTube-kanal så är jag övertygad om att grunden är passion och inte alltid den bästa filmutrustningen. Även om vi har det i vårt skapande så filmar de största YouTubers idag ofta med enklare utrustning, ibland bara en mobil. Att förmedla något du brinner för som går direkt till dina tittare är det viktigaste.

– Jag älskar att laga mat och skapa nya ideér så det föll naturligt att det var exakt det min kanal ska handla om.

– En annan del är frekvens. Vi försökeratt alltid släppa ett nytt avsnitt varje onsdag och gjort det i flera månader. Då vet dina tittare när något nytt kommer från din kanal och har något att se fram emot.

– Ett annat tips är också att skapa ett eget YouTube-konto. Du behöver inte ladda upp några filmer men du prenumera på andra kanaler och kan direkt se när något nytt har kommit, utan att behöva söka just på den kanalen. Då kommer du få många ideér av andra hur just de gör när de skapar filmer.

Så har du inte redan ett konto på YouTube – skaffa ett. Och en första kanal du kan prenumerera på kan ju alltid vara min, avslutar Viktor skämtsamt. 

Här kan du följa Viktor Ingemarsson på YouTube: Viktor Ingemarsson

 

Text: Anna Lissjanis

Foton: Viktor Ingemarsson

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.