Kom i form på kontoret och få tid över

Kom i form på kontoret och få tid över

Känner du att du är fast i hamsterhjulet och har svårt att hitta tid till träning? Nu finns det en spännande lösning för dig. I Kista har företaget Walkplace tagit fram den svenska produkten Officewalker som är lösningen för dig som vill hinna röra på dig och arbeta- samtidigt.

Officewalker är ett gåband som du placerar under ditt skrivbord på kontoret. På så sätt motionerar du samtidigt som du jobbar, och får tid över till nära och kära efter jobbet. Grundaren Stefan Wennergren arbetar med IT och upptäckte trenden i ett skede i sitt liv då han hade småbarn och motionsbehov.

– Vi valde att ta fram ett eget gåband eftersom det inte fanns några lämpliga produkter på marknaden här, berättar han.

 Faktum är att endast 3-4 timmars stillasittande varje dag är tillräckligt för att hälsoriskerna ska öka. Genom att använda det elektriska gåbandet Walkplace på kontoret skapas både tränings- och fritid för den upptagne. Bandet är eldrivet och har reglerbar hastighet. Det drivs av en tyst elmotor och går att placera på vilket kontor som helst. De 5000 steg som rekommenderas för att hålla dig aktiv kan då avverkas under arbetsdagen istället för efter den. Något som var mycket uppskattat på SportHälsas redaktion där kön var lång för att få testa gåbandet. Resultatet visade sig positivt och alla som testade bandet höll med varandra om att det var ett kul sätt att få in den dagliga motionen på. Det kändes skönare för ryggen att röra på sig istället för att sitta med böjd rygg eller stillastående framför datorn. Stefan Wennergren har själv fått bukt med ett ryggproblem tack vare sitt eget gåband.

– De flesta arbetar bättre när de går på bandet och bara man inte har för låg hastighet brukar man snabbt vänja sig vid att promenera medan man pratar i telefon och arbetar vid skärmen, säger Stefan Wennergren.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.