Svalka dig med Hanna Kitchens läckra kokos och rödbetsglass toppad med pistagenötter. En boost för såväl energi som öga och smaklökar. Det enklar receptet hittar du här.
Kokos och rödbetsglass toppad med pistagenötter
Ingredienser:
– 400 ml kokosmjölk
– 100 gram medjooldadlar
– 60 gram lönnsirap (går även bra att använda honung eller agavesirap)
– 70 gram förkokta rödbetor
– 60 gram vatten
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser i en mixer och kör tills ni har en jämn och slät ”smet”.
2. Kör smeten i en glassmaskin, alternativt häll upp i glassformar direkt och ställ in i frysen.
3. Ta fram när den stelnat och doppa i exempelvis pistagenötter, mörk choklad eller varför inte både och?
Recept och foto: Hanna Sundell som producerar och säljer fria från gluten, vitt socker, mjölkprodukter och tillsatser.
För fler fresterlser – följ Hanna´s Kitchen på Facebook och instagram @hannas.kitchen