Att få i dig mer grönt på ett löjligt gott sätt. Avocado innehåller massor av hälsosamma fetter, ger en krämigt och en mild, god smak till såväl mat som smoothies och bakverk. Här delar vår bloggare Linn sitt superrecept på kladdkaka med avocado som bas.
Kladdkaka med avokado
Ingredienser:
– 2 st avokado
– 1 msk kokosolja
– 2 ägg
– 1 dl sötströ eller annan sötning
– 1/2 tsk vaniljpulver
– 5 msk kakao
– 1 dl mandelmjöl
– 40 gram hackad sockerfri mjölkchoklad
– Eventuellt hackade nötter
Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 175°.
2. Mosa avokadon och tillsätt sedan resten av ingredienserna förutom chokladen. Blanda till en slät smet.
3. Smörj en form med kokosolja och bröa med kokos eller mandelmjöl. Fördela smeten i formen.
4. Toppa med hackad choklad och grädda i ugnen i ca 15-20 minuter. Håll koll på kakan för den är godast kladdig.
5. Servera med hackade nötter plus kesella, glass eller grädde!
Recept: Linn Appelskog.
Text och foto: Anna Lissjanis
P.S. Nu närmar dig Salming Runclub powered by SportHälsa med start onsdag 29 mars kl 18.00. Läs mer och anmäl dig här. Och du – missa inte första tillfället om du vill se din utveckling efter alla åtta löptillfällen. Vi kommer då använda jämföra första med sista tillfället för dig som vill. Varmt välkommen!