Kladdiga gluten- och laktosfria muffins med chokladfrosting – recept

laktosfria muffins

Älskar du kladdkaka kommer du inte bli besviken på Angelas kladdiga, gluten- och laktosfria chokladmuffins med len frosting. Receptet hittar du här.

Aldrig mer torra och trista laktosfria muffins får du när de toppas krämig chokladfrosting. Även själva kakan är saftig, god och påminner om kladdkaka, men av enbart naturligt hälsosamma ingredienser. Något du kan bjuda alla på, inklusive den som är glutenintolerant.

”Små, goda munsbitar med krämig chokladfrosting”

..skriver Angela på sin hemsida. Visst låter det drömmigt? Dessutom är bakverken glutenfria, enkla att göra och lika passande i samband med din träning som till fikastunden.

laktosfria muffins

Kladdiga gluten- och laktosfria muffins med chokladfrosting

Recept muffins, ca 12 st

 • 12 färska medjooldadlar utan kärnor (alt. vanliga)
 • 3 ägg
 • 1 dl mandelmjöl
 • 3 msk kakao
 • 3 msk kokosolja
 • 1 msk lönnsirap (alt dadelsirap eller agavesirap)
 • 1 tsk vaniljpulver
 • 1 tsk bakpulver

Recept frosting

 • 11 st färska medjooldadlar utan kärnor
 • 2 dl kokosgrädde
 • 3 msk kakao

Gör så här:

Muffins

 1. Mixa dadlarna ihop med äggen. Jag använde stavmixer.
 2. Blanda i resten av ingredienserna och vispa till en slät, fluffig smet.
 3. Häll smeten i muffinsformar. Jag använde små formar som rymmer 0,5 dl/st och fyllde ca. 2/3 av formen. Smeten räckte till 12 muffinsar.
 4. Baka på 175 grader i ugnen i ca 10 minuter. Beroende på ugn och muffinsstorlek kan tiden i ugnen variera. Jag gjorde muffins i två omgångar. Den  första omgången på 11 minuter blev lite torra. Den andra omgången var inne 10 minuter och de blev bra, men jag tror att 9 minuter skulle vara perfekt. Testa med en sticka och ta ut muffinsarna medan stickan fortfarande är lite kletig. Då blir det perfekta muffins som är saftiga i mitten.

Frosting

 1. Mixa alla ingredienser till en slät frosting.
 2. Lägg chokladfrostingen i en spritspåse och spritsa på muffinsarna. Lägg ev. frostingen i kylen en timme innan du spritsar för att få en hårdare och mer lättarbetad chokladfrosting. Förvara muffinsarna i kylen.

Angelas heaven

Recept och bilder på laktosfria muffins: Angela Johansson – en hälsoinspiratör inom mat, mental och fysisk hälsa. Hon skriver på sin egen blogg angelasheaven.com och föreläser om hur man kan ta hand om sig själv med nyttiga recept, tankens kraft och Attraktionslagen.

“Jag är en självlärd hälsoinspiratör som verkligen älskar att lära mig mer om allt som har med hälsa att göra. Både när det gäller insidan och utsidan. Jag lagar mycket mat och framför allt nyttigt godis och kakor som jag kan unna mig varje dag. Det är så trevligt att veta att det jag äter både är gott och hälsosamt för mig.”

Hitta fler recept än för laktosfria muffins, plus andra hälsotips, här hos Angelas heaven!

laktosfria muffins
Skriv ut Pin
5 från 1 röst

Kladdiga gluten- och laktosfria muffins med chokladfrosting – recept

Tag Angelas heaven, chokladmuffins, glutenfria muffins, glutenfritt, laktosfria muffins, laktosfritt, muffins
Specialkost Glutenfritt, Laktosfritt
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg