Kista Hälsocenter – har allt du behöver

Kista Hälsocenter – har allt du behöver

Att bara kunna bege sig till ett ställe för att göra allt inom friskvård, skönhet och hälsa är drömmen för många. På Kista Hälsocenter är det möjligt. Här samsas allt under samma tak, från hudterapeuter och massörer till fotvård och tandläkare.

Egenföretagare?

Driver du själv någon form av hälsoverksamhet och är intresserad av att vara med i Kista Hälsocenter så kontakta Svenska Hus, stockholm@svenskahus.se, 08-55696030. Kista Hälsocenter Finlandsgatan 64-68 (telefon och email se respektive verksamhet) www.kistahalsocenter.se.

Kista Hälsocenter ligger i utkanten av Kista, i Elektronikbyn. Hela byggnaden består av tre delar, där ett lägenhetshotell huserar i den ena, några it-företag i den andra och Kista Hälsocenter i den tredje. Husen uppfördes mellan år 2000 och 2006 av Svenska Hus och erbjuder fräscha och ljusa lokaler.
   Här kan du som besökare få hjälp med det mesta. Experter inom allt från massage, fotvård, kiropraktik, homeopati, behandling av utbrändhet till stress- och friskvårdsterapi, hårborttagning med laser, fettreducering samt hudterapi erbjuder sin expertis till den som behöver.
   Här finns även husläkarmottagning, tandläkarmottagning, frisör och en ögonklinik som erbjuder ett alternativ till laseroperation – en relativt ny metod på den svenska marknaden.
   Hälsocentret drivs av hyresgästerna själva och Svenska Hus förvaltar fastigheten. De fyra planen består av större och mindre rum för olika verksamheter samt gemensamma utrymmen så som väntrum, kök, toalett och dusch.

Stort utbud som växer
Tanken med Kista Hälsocenter är att erbjuda ett brett utbud av verksamheter inom hälsoområdet och att samla olika verksamheter under samma tak för att skapa ett mervärde för både kunder och företagare. Visst är det lättare att bara bege sig till ett ställe och där kunna få hjälp med att komma tillrätta med olika problem, än att behöva bli ”bollad” mellan olika instanser. Här kan du vara säker på att få den hjälp du behöver.
   Kista Hälsocenter är ett hus på framväxt. Även om det redan nu finns ett stort utbud så är planen att det ska bli ännu större. Får Helena Hedlund på Svenska Hus bestämma, ska verksamheten kompletteras med exempelvis gym och annan form av träning.

   – Vi vill även kunna erbjuda bland annat akupunktur, mental träning och coachning, dietist, zonterapi, ergonom och kinesiologi. Så nu jobbar vi på att uppnå det målet, säger hon.
   Ett mål som inte låter alltför avlägset. För det är bara att hålla med om att konceptet är bra och genomtänkt. Att bedriva verksamheten i ett hus där man har stöd och hjälp av kollegor med egna expertområden vill ju alla företagare göra. Som patient väljer man gärna ett hälsocenter med den kunskapen innanför väggarna.

Nära samarbete mellan företag
En av de som redan bedriver sin verksamhet på Kista Hälsocenter är Lena Gyllenberg. Hon driver företaget Lite Extra Hudvård och är hud- och spaterapeut med Cidescoexamen samt medlem i SHR, svenska hudterapeuters riksorganisation. Hon erbjuder sina kunder allt från ansiktsbehandlingar och vaxning till massage och medicinsk hudvård. Sedan september 2006 har hon haft lokaler här och Lena Gyllenberg är nöjd med valet.
   – Läget är suveränt, med både E4 och E18 nära samt pendeltåg, bussar och tunnelbana.
Jag tror på helhetskonceptet som finns på Kista Hälsocenter med hälsan, människan och välmåendet i centrum.
   Kundkretsen beskriver hon som moderna, medvetna människor som på Kista Hälsocenter just kan få den hjälp som behövs.
   – Det finns ett stort samarbete mellan de olika företagen i huset. Det gör att patienten alltid kan få rätt hjälp utan att behöva gå någon annanstans.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.