Kickstarta hösten med en detoxkur

Kickstarta hösten med en detoxkur

En reningskur är precis vad kroppen vill ha efter sommarens köttgrillning, vin och glass. Då kan en detoxkur vara ett bra alternativ.

Att kickstarta hösten med en detoxkur på 10 dagar kan vara precis vad din kropp behöver just nu. Det finns en mängd olika detoxkurer varav en hos Blueberry lifestyle. I deras detoxprogram äter du nästan som vanligt men undviker stressorer som kaffe, alkohol, värktabletter och det mesta i socker och mjölkväg.

Grundidén ser ut ungefär såhär:
Skippa måltider kommer inte hjälpa dig att varken bli smal eller få fin hy! Din kropp behöver näring! Nedan har vi komponerat en näringstät ”kur” baserad på riktig mat och superfoods, för att rensa, ge energi och en kickstart mot mer ”allure”!

Under dessa dagar, undvik socker, alkohol, kaffe och i möjligaste mån mediciner som alvedon etc. Ta en multivitamin av bra kvalitet varje dag, ett högkvalitativt Omega 3 tillskott samt ”boosta” med naturens under. Vi föreslår lite sötat te några gånger om dagen för att få i sig viktiga mineraler men också för att ”avsluta” måltiden och få bukt med sötsuget efter maten. Tycker du inte om sött te så ta tex. 1tsk Manukahonung efter maten – är bra för tarmarna, antioxidantnivårena och huden, eller avsluta måltiden med några bitar torkad frukt, tex. ekologisk mango eller osvavlade aprikoser.

De tre huvudmåltiderna ska alla innhålla en bra balans av vitaminer, mineraler, långsamma kolhydrater, högkvalitativt protein, omegarika fettkällor och ”greens”. Mellanmålen ska fylla på med antioxidanter och vitaminer! Enjoy!

Läs mer här

Det finns också olika event som kan vara bra som inledande inspiration:
 

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.