Kicka igång din viktnedgång med selleri

Kicka igång din viktnedgång med selleri

Som vanligt är det enbart ett energiunderskott som leder till viktnedgång, men det finns livsmedel som hjälper dig på traven och samtidigt håller dig frisk och nöjd. Läs om hur du kan kicka igång din viktnedgång med selleri – grönsaken som är bra för dig av många anledningar. Prova ett gott och näringsrikt recept på juice och läs om hälsofördelarna med selleri.

Selleri är en grönsak som har flera goda hälsofördelar – full av vitaminer, mineraler, fiber, är lättsmält och innehåller väldigt få kalorier. Dessutom har selleri en fantastisk lukt och smak i kombination med enbart 16 kalorier per 100 gram. En grönsak du kan äta på flera olika sätt för sin goda smak, mättnad och funktioner.

Hälsofördelar med selleri

– Nyttiga oljor. Oljor som limonen, selen och asparagin gör selleri förmår att agera som urindrivande och för att rengöra kroppen. Dessa egenskaper återfinns oftast i stjälken, fröna och i mindre skala bland bladen.

– Mättnad. Den har en mättande effekt.

– Minska infektioner. Den har antibakteriella egenskaper, vilket eliminerar infektioner och toxiner.

– Renar. Den förbättrar njuranars transportförmåga.

– Mineraler. Innehåller mineraler såsom kalium, natrium, vitaminerna B1, B2 och B6 vilket är grundläggande för hudens, hårets och ögonens vårdnad.

– Blodet. Reglerar kolesterolet och förbättrar blodcirkulationen.

– Magen. Den påskyndar matsmältningen och eliminerar gaser.

Viktminskning med selleri

De främsta fördelarna med för viktminskning med selleri är att grönsaken består av 95% vatten. Det tillsammans med fibrer bidrar till ökad mättnad och ger mindre plats för tomma kalorier. Dessutom hjälper oljan i den till att återfukta och rena kroppen. De eliminerar toxiner (d.v.s. gifter) och vätskeansamligar i kroppen tack vare sin urindrivande funktion. Sist men inte minst ett utmärkt livsmedel att knapra på om du har för vana att småäta. Ofta är det ju dina rutiner snarare än vad du stoppar i dig som leder till oönskad viktuppgång.

Juice med rödbeta och selleri

– 5 rödbetor

– 1 knippe selleri (bleksellei

– 1 äpple

– 1 cm färsk ingefära

– 1 dl färsk babyspenat

Kör allt i en råsaftcentrifug. Spä eventuellt ut med vatten och drick en shot varje dag! Precis som selleri har ingefära en rad hälsofördelar som du kan läsa om här. Bland annat för att få fart på ämnesomsättningen.

 

Som vanligt är det enbart ett energiunderskott som leder till viktnedgång, men det finns bra livsmedel som hjälper dig på traven och samtidigt håller dig frisk och nöjd.

 

Recept från Derin Ivgen med den populära hälsobloggen Moder Jord.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.