Karins hälso-cheesecake med hallon, färskost och dadlar

hallon cheesecake
Inga betyg än
Gå till recept Skriv ut receptet

Säg cheesecake med hallon, färskost och botten sötad med dadlar. Visst älskar man desserter gjorda av naturligt goda ingredienser, som denna fantastiska hälso-cheesecake från Fitness & Hälsa-Karin Axelssons kök.

Hälso-cheesecake med hallon, färskost och dadlar

Botten:

  • 8 dadlar
  • drygt 2 dl mandlar
  • en uns salt

Fyllning 1:

  • 400 gram naturell färskost
  • 1 dl fiber sirap
  • 0,5 dl steviaströ
  • 2 ägg
  • rivet skal från 1 citron
  • 3 dl hallon

Fyllning 2:

  • 3 dl creme fraiche
  • 3 msk steviaströ
  • en uns vaniljpulver

Översta lagret:

  • 100 gram hallon
  • 1 msk chiafrön
  • några droppar steviadroppar

Garnering:

  • hallon
  • myntablad

cheesecake

Gör så här:

Botten:

  1. Kärna ur dadlarna. Häll ner dem tillsammans med mandlar och salt i en mixer. Mixa tills du har en jämn massa. Det gör ingenting om mandlarna fortfarande är i små bitar eftersom det är gott med en lite crunchy botten.
  2. Häll massan i en form med avtagbar kant och ett bakplåtspapper i botten.
  3. Tryck ut massan jämnt och ställ in formen i kylskåpet.
  4. Låt vila där i åtminstone 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 175 grader. Förgrädda sedan pajskalet i ungefär 5-6 minuter mitt i ugnen.

Fyllning 1:

  1. Vispa färskost, ägg, fiber sirap, steviaströ och citronskal till en slät smet.
  2. Rör i hallon och se till att hallonen fördelas jämnt i smeten.
  3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter.

Fyllning 2:

  1. Rör ihop creme fraîche, steviaströ och vaniljpulver.
  2. Häll smeten över kakan och bred den jämnt över den första fyllningen.
  3. Låt kakan grädda vidare i 5-6 minuter till i ugnen.
  4. När du har tagit ut kakan ur ugnen låter du kakan svalna i rumstemperatur. Ställ sedan in kakan i kylen över natten.

Översta lagret:

  1. Mixa hallonen till en sås. Häll upp i skål och rör ner chiafröna tillsammans med steviadropparna. Se till att chiafröna är helt täckta av hallonsåsen.
  2. Låt stå och svälla i ca en halvtimme-timme.
  3. Bred därefter ut chiasylten på cheesecaken.

Garnering:

  1. När du ska servera kakan garnerar du den först med hallon och lägger sedan dit några myntablad..

cheesecake

Receptet är skapat av Karin Axelsson som driver hälsobloggen Fitness & Hälsa. Där kan du hitta mer inspiration och pepp till ett hälsosamt och sunt liv!

cheesecake

hallon cheesecake
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Cheesecake med hallon, färskost och dadlar 

Måltid Efterrätt
Tag cheesecake med hallon, hälsosam cheesecake, nyttig cheesecake
Portioner 8

Ingredienser

  • 8 st dadlar
  • 2 dl mandlar
  • 1 nypa salt
  • 400 g färskost
  • 1 dl sirap
  • 0,5 dl steviaströ
  • 2 st ägg
  • 1 st citron
  • 3 dl hallon
  • 3 dl crème fraîche
  • 3 msk steviaströ
  • 1 nypa vaniljsocker
  • 150 g hallon
  • 1 msk chiafrön
  • 3 droppar steviadroppar
  • 1 st mynta
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.