Funderar ofta över vilken kött eller fiskbit som ger bäst hälsa för pengarna? SportHälsa hjälper på traven och publicerar idag en lista över de vanligaste kött och fisksorterna.
Bacon |
400 |
Bacon, stekt | 560 |
Biff a la Lindström, stekt | 158 |
Biff Stroganoff | 108 |
Falukorv | 260 |
Falukorv, mager | 215 |
Fasan, bara kött | 127 |
Fläskfilé | 100 |
Fläskfärs, 17% fett | 220 |
Fläskfärs, 23% fett | 265 |
Fläskkarré stekt, fryst, utan steksky | 230 |
Fläskkarré, halsbit | 194 |
Fläskkorv, kokt | 235 |
Fläskkorv, okokt | 250 |
Fläskkotlett | 191 |
Fläskkotlett, utan fettrand | 106 |
Fläsklägg | 225 |
Frukostkorv | 270 |
Grillkorv | 246 |
Grisbog | 265 |
Grisbog, herm, inkl 6-8% gelé | 115 |
Grisbogbladsstek | 177 |
Grisfötter | 205 |
Grytbitar av gris | 165 |
Gös | 97 |
Hamburgare, ostekt | 220 |
Hamburgare, stekt | 280 |
Hamburgarebröd, vete | 320 |
Hare, bara kött | 115 |
Hjort, bara kött | 120 |
Häst, bara kött | 165 |
Häst, rökt, hamburgerkött | 100 |
Höna, kött | 141 |
Innanlår, nöt | 137 |
Isterband | 260 |
Kalkon, bara kött | 115 |
Kalkon, kött, kokt | 139 |
Kalkon, ung, kött med skinn | 127 |
Kalops med sås | 124 |
Kalvfrikassé | 153 |
Kalvsylta | 100 |
Korv Stroganoff | 245 |
Kyckling, bara kött | 115 |
Kyckling, ben, kött med skinn | 155 |
Kyckling, bröst, kött med skinn | 155 |
Kyckling, grillad med skinn | 196 |
Kyckling, kött med skinn | 189 |
Kyckling, kött, kokt | 178 |
Kyckling, lår, kött med skinn | 155 |
Kyckling, vinge, kött med skinn | 186 |
Köttbullar, ostekta, frysta | 215 |
Köttbullar, stekta | 177 |
Köttbullar, stekta, frysta | 240 |
Köttbullar, stekta, med sås | 146 |
Köttfärslimpa, stekt | 143 |
Köttfärslimpa, stekt, fryst | 210 |
Köttfärssås | 103 |
Köttfärssås, herm | 103 |
Köttkorv, kokt | 230 |
Köttkorv, okokt | 249 |
Köttsoppa, herm, ätfärdig | 33 |
Leverbiff, mald, stekt | 225 |
Leverpalt | 230 |
Leverpastej, bredbar | 285 |
Leverpastej, gås, rökt, herm | 455 |
Leverpastej, mager | 170 |
Leverpastej, skivbar | 300 |
Leverstuvning | 141 |
Medisterkorv | 245 |
Medvurst, kokt | 260 |
Medvurst,rökt | 380 |
Middagskorv, lätt | 177 |
Oxfilé | 100 |
Pannbiff, ostekt | 205 |
Pannbiff, stekt | 215 |
Påläggskorv, rökt | 380 |
Pölsa | 167 |
Revbensspjäll, gris | 215 |
Revbensspjäll, gris, grillat | 265 |
Ripa, bara kött | 102 |
Salami, svensk | 355 |
Salami, utländsk | 485 |
Sidfläsk | 425 |
Sidfläsk, rimmat | 355 |
Sidfläsk, rökt | 395 |
Sjömansbiff | 90 |
Skinka | 240 |
Skinka, herm, inkl 8-12% gelé | 100 |
Skinka, kokt | 130 |
Skinka, mager, kokt | 114 |
Skinka, mager, rökt | 114 |
Skinka, rimmad | 173 |
Skinka, rökt | 139 |
Skinkstek, stekt, utan sky | 165 |
Varmkorv | 275 |
Varmkorv, grillad | 295 |
Varmkorv, herm | 220 |
Varmkorv, kokt | 260 |