Kalcium och D-vitamin kan platta till din mage

Kalcium och D-vitamin kan platta till din mage

Kalcium och D-vitamin kan göra din mage platt. Detta hävdar ett amerikanskt forskarteam som studerat effekten av kalcium och D-vitamin på kroppsvikt och bukfett.

Det är amerikanska forskare som kommit fram till detta intressanta resultat. En studie som genomfördes på en testgrupp bestående av 171 män och kvinnor ägde rum under 16 veckor.

Deltagarna i testet delades upp i två olika kategorier som antingen fick dricka vanliga apelsinjuice eller kalcium- och D-vitaminberikad apelsinjuice tre gånger om dagen.

Trots att den senare gruppen inte visade några tendenser till minskad totalvikt eller BMI visade testerna ändå att den senare gruppen hade minskat sitt bukfett avsevärt.

”Våra resultat visar att en minskning i energiintag och ett tillskott av kalcium och D-vitaminer i juicedrycker leder till en minskning av visceralt fett” skriver forskare i en artikel i tidningen The American Journal of Clinical Nuitrion.

Redaktionen

SportHälsa

 

Källa:  Rosenblum JL, et al. Calcium and vitamin D supplementation is associated with decreased abdominal visceral adipose tissue in overweight and obese adults. Am J Clin Nutr 2012;95:101-8. doi: 10.3945/​ajcn.111.019489

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.