Tänk dig varm äppelpaj med en klick vaniljkesella, grädde, vaniljsås eller glass – smaklökarna jublar! Liksom bagaren med detta recept som kräver minimalt med tid och ansträngning.
Till ditt helgfika, efterrätt eller mellanmål – här hittar du Kajsas variant av äppelpaj som inte bara är fantastiskt god, utan även så näringstät och med en skön mättande att du kan äta den till frukost.
Kajsas hälsoboostande äppelpaj
Ingredienser:
– 4 äpplen
– 1 dl rågflingor
– 2 nävar hasselnötter
– 1 näve pistagenötter
– 2-3 tsk honung
– Kanel och/eller kardemumma
– Smör eller kokosolja
Gör så här:
1. Hacka hasselnötterna och pistagenötterna.
2. Blanda ihop de hackade hasselnötterna, pistagenötterna och rågflingorna i en het stekpanna och rosta dem försiktigt tillsammans med honungen tills allt fått lite färg.
3. Torka ur stekpannan och lägg i en klick smör eller kokosolja.
4. Skär äpplena i klyftor. Stek äpplena tillsammans med kanel och/eller kardemumma (krydda efter behag) tills de blivit mjuka.
5. Servera med en klick vaniljkvarg, vispad grädde, vaniljsås eller glass. Mums!
Recept och foton: Kajsa Eriksson
Följ gärna Kajsas blogg för mer inspiration inom träning och hälsa.