”Jag hittade affärsidén som jag sökt så länge”

”Jag hittade affärsidén som jag sökt så länge”

Ända sedan hon gick i grundskolan har Cecilia Broms haft en dröm om att driva företag. Entreprenörsandan till trots var det först under förra året som hon gjorde verklighet av sin dröm genom företaget Blending Bliss.

Blending Bliss

Blending Bliss har fem olika Blissmixer. Sortimentet består av bröd-, mat- och kakmixer.
Blissmixer säljs via den egna nätbutiken, andra nätbutiker, inom hälsofackhandeln och allt fler matvarubutiker.
Handla och hitta återförsäljare på www.blendingbliss.com
Är du intresserad av att bli återförsäljare? Skicka ett mail till [email protected]

Blending Bliss AB ägs och drivs av Cecilia Broms

Att det blev smakfulla glutenfria bak- och matlagningsmixer med LCHF-inriktning var inte självklart från början. Idén började växa fram för många år sedan när hon, mellan två jobb, fick möjligheten att gå en restaurang- och konditorkurs:

–        Jag kände direkt att”här finns någonting som jag vill syssla med” och tyckte att det var fantastiskt roligt. Det var där drömmen började växa och till en början var tanken att jag kanske skulle starta ett kafé, säger Cecilia Broms till SportHälsa.

Men något kafé blev det inte. Trots att hon i samband med flytten från Stockholm tillbaka till hemstaden Lund utbildade sig till bagare/konditor med förhoppningen om att senare starta sitt eget ställe ville livet något annat.

För två år sedan kom hon i kontakt med jobbcoachen Gunilla:

–        Under vårt fjärde samtal började vi prata om entreprenörskap och företagande. Då säger hon ”Cecilia, kände du hur energin förändrades i rummet när vi pratade om det här..” hon är min katalysator och har en stor del i att jag startat Blending Bliss, säger hon.

En annan viktig del i Blending Bliss framgångar formas också av att Cecilia är en ”sockerråtta” och att hon slutligen bestämde sig för att lägga om sin kost för att må bättre:

–        Jag och socker går inte så bra ihop och jag tänkte att det måste gå att baka bättre och nyttigare utan vetemjöl och socker. Och därefter började jag experimentera hemma i mitt kök. Successivt växte känslan fram, att här finns någonting som jag kan gå vidare på för att förbättra vardagen för mig själv och andra, säger hon.

 

–        Jag hittade affärsidén som jag sökt så länge.

Genom en ”starta eget”-kurs arrangerad av arbetsförmedlingen fick hon tillsammans med elva andra kvinnor skapa en affärsplan där hon fick bolla sina idéer med oberoende konsulter. Starta eget bidraget tog slut i september förra året – därefter har företaget stått på egna ben.

–        Det jag brukar förmedla är att med hjälp av Blissmixer kan man njuta av bakverk och god mat på lika villkor oavsett om man äter mindre kolhydrater eller är gluten eller laktosintolerant. Det unika med Blending Bliss produkter är att de är glutenfria och att det är avsevärt mindre kolhydrater. Jag har lagt ned mycket tid och kraft för att få till rätt dimensioner och för att bakverken ska få den fina konsistensen och goda smak som de nu har, säger hon.

Vad tror du att det betyder att du själv brottats med problematiken med att hitta gluten- och sockerfria livsmedel som samtidigt har låg kolhydrathalt?

–        Jag tror att det ger mitt företag trovärdighet eftersom jag vet att jag faktiskt löser ett problem för någon. Det hänger ihop för mig och jag tror att många av de som driver framgångsrika företag också driver en affärsidé som är knuten till ett eget problem. Om storyn bakom en affärsidé inte är äkta så blir genomslaget därefter, säger Cecilia Broms.

 

sites/default/files/Tortillan.jpg

Är det någon av de fem Blissmixerna ni har i ert sortiment som du tycker särskilt mycket om?

Chokladkakan och tortillan är mina favoriter. Tortillan är fantastisk just därför att den bidrar till fredagsmyset när vi äter tacos och tortillas hemma med barnen. Den har en härlig stuns och du kan verkligen göra fina wraps av den. Med Blissmix mjuk choklad kan du baka grunden till både bakelser, muffins och tårtor. Vi hade ett event nyligen där jag bakade live i Löddeköpinge. Då hann jag på 22 minuter baka muffins så att de var färdiga att stoppas in i ugnen, lägga ihop en tårta med hallon, chokladfromage och chokladglasyr. Jag hann dessutom, på den här tiden, visa hur man gör bröd med Blissmix gojipistagebröd. Det går helt enkelt väldigt fort att baka med Blissmixer, smidigt är det också. Samtidigt som du får en äkta bakkänsla för att man tillsätter riktiga färskvaror från sitt eget kylskåp och inte bara vatten!

Stämmer det förresten att du bokstavligen har haft en hand i tillverkningen av varje förpackning från Blending Bliss?

–        Ja, jag har haft en hand med i varje mix som tillverkats och sålts hittills. Vi har hyrt in oss på en livsmedelsanläggning (CLUK) i Karlshamn där jag, min svärfar och ytterligare en person blandat och packat alla mixerna under hösten. Utöver min svärfar har även min man och min mamma hjälpt till när det varit mycket att göra. Nu i dagarna så kommer produktionen att tas över av ett företag i Malmö. Mixerna kommer fortfarande vara handgjorda och det är jag glad och stolt över. Dessutom känns det bra att de är lokalproducerade.

Joakim Kempe

SportHälsa

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras