”Jag har testat allt” – David Haroun, månadens inspiratör

Möt David Haroun, månadens inspiratör som gick från överviktig till fitnessatlet, personliga tränaren till stjärnorna, hälsoinfluencer och nu: nybliven författare till boken ”Jag har testat allt”. I våra 5 snabba berättar han mer om sin häftiga resa.

David Haroun är personlig tränare till stjärnorna och hälsoinfluencer med stor publik bland unga på sociala medier. Nu är han även aktuell med boken ”JAG HAR TESTAT ALLT” som bland annat tar upp allt knas som marknadsförs i sociala medier, om hur vi ska hitta ett mindset som får oss att se genom ”fusket”.

David var själv väldigt överviktig och jobbade som säljare tills han en dag fick nog och bestämde sig för att satsa på fitnessvärlden. Han började träna, och tävla, och vann priser, men han blev djupt olycklig av hans nya livsstil och världen som den förde med sig. Han bestämde sig för att hitta balans och avslöja branschens bluff. I vår snabba intervju kan du läsa mer om hur och varför.

5 snabba med David Haroun – månadens inspiratör

1. Din ”korta” story – vem du är och hur hamnade du här?

Jag heter David Haroun, är 30 år gammal som har ägnat hela mitt liv åt sport. Efter studenten flyttade jag hemifrån för att först arbeta inom försäljning och sedan utbilda mig till marknadsekonom. Under den perioden gick jag upp mycket i vikt och nådde till och med 120 kg. Det blev en vändpunkt för mig att ta tag i mitt liv.

Jag började prova olika trendiga dieter och träningsformer som verkade ”fungera”, men jag hamnade alltid tillbaka på ruta ett. Det blev alltmer extremt och jag började tävla inom fitness vilket ledde till att jag nådde den absoluta botten. Jag mådde väldigt dåligt och upplevde kost och träning som en bestraffning istället för en belöning. Det här fick mig att utbilda mig inom ämnet. Jag sa upp mig från mitt gamla jobb och började arbeta som personlig tränare på ett kommersiellt gym. För att hjälpa fler människor började jag dela med mig av det jag hade lärt mig på sociala medier, där jag dagligen inspirerar människor att ha en sund inställning till träning, kost och hälsa baserat på vetenskap, bland annat genom att avslöja myter och osanningar inom den här världen.

Idag driver jag hemsidan www.certan.se, podcasten Smartarefitness, och med mina plattformar når jag dagligen över 300 000 personer på TikTok, YouTube och Instagram. Nu har jag även skrivit boken ”Jag har testat allt” som förhoppningsvis kommer att ge det svenska folket mer kunskap och en hälsosammare livsstil.

2. Hur ser din träning och kost ut idag?

Jag styrketränar 3-4 gånger i veckan, gör 2 intensiva konditionspass per vecka och äter en balanserad, varierad och näringsrik kost för det mesta. Ibland unnar jag mig även glass och godis och går på sociala tillställningar på grymma restauranger.

3. Om du skulle ge våra läsare enbart 3 träningstips – vilka är det?

Problemet är att folk vill ha 3 enkla tips. Vilket jag inte vill ge då det krävs mer än att bara ”äta sina grönsaker”. Så mina 3 enkla tips är:

  1. Skaffa dig kunskap (köp gärna min bok 😉
  2. Testa och hitta den strategi som fungerar för dig
  3. Skapa en god vana och gör det till en livsstil.

4. Din absolut bästa övning – och värsta?

Splitsquat och RDL – en kärlek-hat relation!

JAG HAR TESTAT ALLT – en guide till att tappa fett och forma kroppen

5. Var och när möter vi dig härnäst?

Jag finns överallt.Certan.se, föreläsningar, sociala medier, poddar och jag hoppas även på mer TV-tid. Och nu finns jag även i bokhandeln!

Spännande David! Tack för intervjun och all lycka till med dina projekt.

Här hittar du mer av David Haroun:

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.