Jag är SportHälsas nya chefredaktör

Jag är SportHälsas nya chefredaktör

Det händer mycket på SportHälsa just nu. Vår nya sajt finslipas för fullt och vi välkomnar även en ny chefredaktör. Möt SportHälsas nya ansikte utåt – Anna Lissjanis.

Som femåring brukade jag häfta ihop papper till små tidningar, rita bilder och be min storasyster att skriva text till. Jag älskade kombinationen. Det kreativa, visuella i form av färgglada bilder och den berättande texten. Ett intresse som hängt kvar och jag även fått utlopp för under mitt yrkesliv på olika sätt – de senaste 8 åren som bloggare på en av Sveriges största träningsbloggar, annalissjanis.se.

Uppvuxen i den lilla Jämtländska byn Jormvattnet kom även träning in som en naturlig del av mitt liv. Det fanns inte mycket andra arrangerade aktiviteter för byns barn än olika sporter. Att åka skidor utför och på längden, spela innebandy, brottas, åka skridskor, springa, valla kor och gå på fiske- och bärplockningsturer – över lag att röra på kroppen, blev ett självklart behov. Ett sätt att umgås på, må bra och uppleva. Jag utbildade mig till personlig tränare och det är inom den branschen jag jobbat hela mitt vuxna liv. Jobbat och levt – dels personligen med en brinnande passion för styrketräning, löpning, yoga och skidåkning ihop med mina fyra barn. Dels genom att jag vill nu ut och få så många andra som möjligt att må lika bra. 

Att få dela mitt intresse för träning och hälsa med dig som läser, sprida inspirerande bilder, filmer och intressanta texter är en ära. 


5 snabba om Anna Lissjanis:

1. Drivkraft. Kickar. Det jag själv får av att uppnå mål och drömmar, genom träning, resor, kärlek och natur, men även när jag kan hjälpa andra att få detta. De närmaste runt omkring mig och de jag når ut med via olika mediekanaler. 

2. Ursprung och familj. Med en mamma från Skåne och pappa från Jämtland var det naturligt att hamna i mitten av landet – Stockholm. Här bor jag med min man Jonas och fyra barn. Hugo 11 år, Hampus 9 år och tvillingarna Junior och Jonna 5 år. Familjen är det viktigaste jag har.

3. Skills. Att rita och måla. Jag har gjort målat flera tavlor med Stockholmsmotiv i vår lägehet och har även illustrerat en egen barnbok

4. Stoltaste idrottsögonblick. När jag rullade i mål efter Vätternrundan. Jag bockade av En Svensk Klassiker 2013 och hade aldrig suttit på en racercykel förrän tre månader innan loppet, men det gick ju galat. Ont i rumpan, absolut, men att komma runt på 10 timmar är jag väldigt nöjd med.

5. Hjärtefråga. Barns hälsa. Vi vuxna har ett ansvar här, att ge barnen en naturlig grund av rörelseglädje för att öka folkhälsan i framtiden. Jag har tillsammans med min vän Milla Åkerlund skapat eventet Frisk & Stark Familj som vi arrangerar runt om i världen. Med det är vår ambition att träning, hälsa och rörelse ska förknippas med glädje och gemenskap.

Chefsredaktör Anna Lissjanis

Som chefredaktör på SportHälsa ser jag fram emot..

..att sprida matnyttigt och inspirerande innehåll som lyfter ditt välmående. Träning, hälsa, glädje och skön livsstil utan hets och osunda quickfix! I min värld finns inga rätt och fel gällande träning och hälsa så länge du mår bra av det du gör.

..att ta mig mig an SportHälsa som min nya ”bebis”. Mata alla kanaler med sunda och smarta värderingar, paketera det snyggt och åtminstone så små frö av välmående hos dig som tar del av innehållet. Jag vet att jag inte kommer nå eller kunna påverka alla, men varje liten individ jag kan ge kunskap/inspiration/få att må bättre är guld värt för mig.

..att skriva artiklar som intresserar dig, fota, filma och interagera med dig i sociala medier. Leka med härliga bilder, rörligt material och text.

..att möta nya människor. Framför allt dig som läser, men även att få nya kollegor. Människor att teamworka med, det som varit en stor anledning till att jag söker mig bort från hemmakontoret, liksom med våra bloggare. Dagligen via sociala medier, men också event där jag hoppas få möta dig IRL!


..att göra mig hemma på Söder där SportHälsa håller till. Jag är sedan många år tillbaka bosatt på Gärdet, men kommer säkert trivas i pulsen på Medborgarplatsen. Dessutom är det ett perfekt promenadavstånd mellan som jag provade ut i morse. En timme att samla tankarna, andas och vakna upp i Stockholms skönhet innan och efter arbetsdagarna. 

..att ge crossfit en chans. Crossfit Södermalm ligger vägg i vägg med kontoret där flera från SportHälsa brukar träna och idag körde jag ett premiärpass med skräckblandad förtjusning. Det var inte alls så läskigt som jag tänkt, utan superkul! Det blir garanterat fler wods mellan skrivbordsarbetet framöver.

Nu vet du vem som sitter bakom ord och bilder du ser här hos SportHälsa. Jag är väldigt glad att få ta över Julia när hon kliver vidare i livet och att lära känna dig som läser. Du är alltid välkommen att skriva till mig i de olika kanalerna och att önska innehåll – jag är här för dig!

/Anna

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras