Intresset för träningsresor ökar

Intresset för träningsresor ökar

Intresset för hälsa och träning ökar ständigt och influerar inte bara mångas vardag utan numera även mångas val av semester. Att åka på solsemester för lata dagar i en solstol med en cocktail i handen behöver idag med det ständigt växande utbudet av resor inte vara den optimala utlandssemestern.

Det växande intresset för träningsresor har ökat utbudet för den aktive resenären och det finns nu fler val än vattengympa och aerobic på de flesta hotell med träningsprofil.  Idag finns det en mängd olika alternativ om du inte vill tillbringa dagarna i en solstol men ändå vistas utomhus.

Det anordnas simresor, löparresor, vandringsresor, yogaresor, gruppträningsresor och mycket mer.  Det finns resor enbart för kvinnor, träningsresor till specifika länder eller resorts med flera olika träningsalternativ. Många aktörer har concepthotell där man kan prova på tennis, landsvägscykling, gruppträning, yoga och mycket mer. Det finns även resor som förbereder inför olika prestationer som löplopp, simning eller cykling. Nedan listar Sporthälsa några av de främsta aktörerna inom träningsresor och deras olika alternativ.

Fritidsresor
Fritidsresor har flera koncepthotell med olika alternativ, allt från ledarledda gruppass till landsvägscykling, gym eller bollsporter. Vissa av hotellen har även ledarledda löparrundor och vattengympa. På några anläggningar kan du även lära dig mer om balansen mellan kost och träning. Njut även av anläggningarnas pool eller bastu och beställ en proteindrink i chill out-loungen, läs mer här.

Apollo
Apollo har resor för såväl elitidrottaren som vardagsmotionären. Apollos största träningsanläggning heter Playitas och ligger på Fuertoventura och erbjuder något för alla. Playitas har fyra olika hotellalternativ och har temaveckor för triathlon, simning, löpning och mycket mer. Det finns temaveckor med fokus på hälsa och kost och skollovsveckor med träning för barn, läs mer här.

Ving
Ving har flertalet barnfria hotell och familjeresorts med olika träningsupplägg. Ving samarbetar med SATS och har träningspass ledda av SATS instruktörer. Träningen är gratis för alla som bor på de specifika träningshotellen men anordnar även resor som är skrädarsydda för golf, vandring, skidor, dykning eller cykling, för mer information, klicka här.

Springtime
Springtime anordnar träningsresor för vanliga motionärer. De har ett trainingcamp med grundtanken att varje Camp ska erbjuda ett smörgåsbord av olika aktiviteter så att du själv kan välja vad du vill göra, hur ofta och hur hårt du vill träna. Springtime erbjuder både gruppträning och ledarledda pass men även golf, tennis, simning och cykel, läs mer här.

Text: Isabelle Bordier
Bild: Pixabay

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.