Imorgon är det dags för Midnattsloppet i Stockholm

Imorgon är det dags för Midnattsloppet i Stockholm

Midnattsloppet i Stockholm har varit fulltecknat sedan i maj och ska du inte springa är det bara att bege dig ut och heja.

Imorgon är det alltså dags för den 30:e Midnattsloppet, som har slagit deltagarrekord med 23 928 personer. Idén till Midnattsloppet föddes av några Hammarbyare från Stockholm som var ute på en träningsrunda i slutet av 70-talet. Riokarnevalen stod som förebild och idén byggde på att förena idrott och kultur och att låta olika generationer mötas på ett naturligt sätt.

En bättre plats att arrangera ett sådant evenemang än på Södermalm kunde man knappast hitta! Här finns den speciella Hammarbyandan och folk som vet hur man bjuder in till fest!

Tjugonio år senare finns Midnattsloppet nu också i Göteborg och Helsingfors. Gemensamt för dessa lopp är att de alla är 10 km. Totalt engagerar sig ca 2 000 funktionärer och en mängd partners som alla ser till att hålla Midnattsloppets ställning som det roligaste loppet att vara med i

FAKTA:
Midnattsloppet är 10 000 meter. Banan är kontrollmätt under 2011 av bankontrollmätare Mikael Hill från Svenska Friidrottsförbundet.
Ladda hem kartan här: Bankarta Sthlm 2011.
Ni kan också hänga med på en rundtur genom Google Earth.
Start: 21.30 till 22.30

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras