Idrotten tar plats i Almedalen

Idrotten tar plats i Almedalen

För elfte året i rad är Riksidrottsförbundet på plats när politikerveckan i Visby arrangeras. Tillsammans med 12 idrotter gör vi onsdagen den 4 juli till Idrottens dag. Vad innebär det? Jo, att Almedalen och Visby fylls med idrottsaktiviteter från klockan 08.15 på morgonen till kvällen.

Idrottens dag i Almedalen rivstartar klockan 08.15 med morgongång runt Visby och fortsätter sedan med idrott i alla former.

Under dagen arrangerar Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna varsitt seminarium hur idrotten och turismen ska samverka för att få fler internationella idrottsevenemang till Sverige och hur det går att utnyttja kunskapen bland idrottsledare även utanför idrotten.

I Almedalen kommer en rad idrottsförbund att arrangera prova på-aktiviteter hela dagen. Utmana dig själv eller dina vänner på klätterväggen eller testa bland annat bågskytte, stakning utan skidor och OS-aktuella idrotter som gymnastik och fäktning. Och så utlovas rejäla hästkrafter. Du får chansen att se när Sveriges snabbaste fullblod sadlas och kan dessutom titta på en riktig tävlingsbil.

– Idrotten är en självklar del i så många människors vardag och därför ska vi öppna upp för idrottens frågor under Almedalen. Det är dessutom ett utmärkt tillfälle att låta Almedalsbesökarna prova på idrott. Några har de kanske bara hört talas om innan eller sett på TV, säger Malin Elofsson Järf, idrottspolitisk chef på Riksidrottsförbundet.

I Almedalen pågår aktiviteter, uppvisningar och tävlingar hela dagen. Hur många idrotter hinner du testa under dagen? Prova på så många som möjligt, samla stämplar och vinn fina priser. Kolla också in när de lokala politikerna testar om tesen ”pennan är vassare än svärdet” verkligen stämmer i en fäktningskamp.

På Riksidrottsförbundet seminarium klockan 10.00, i trädgården vid Birgers gränd 7, diskuteras vad som händer när idrotten och turismen samverkar för internationella idrottsevenemang. Idrotten, näringslivet, staten och kommunerna tjänar alla på evenemangen som lockar tusentals besökare.

Klockan 16.00, även det i trädgården, anordnar SISU Idrottsutbildarna ett samtal om idrottsledarskap. Förstår och uppskattar näringsliv och offentlig sektor idrottsledarskapets värde? I ett samtal med personer från olika samhällssektorer diskuteras hur idrottsledarskapet kan vara en positiv kraft även utanför idrotten.

Så snöra på dig gympaskorna, vandringsdojorna eller fotbollsdobbarna och titta, lyssna och prova på idrott.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.