Hur underhåller du dig under träningen?

För somliga kan ett stort hinder för träningen vara tristessen man upplever under själva träningens gång. Vilket säkert har varit anledningen till att mer än en person gradvis trappat ned träningen tills den är mer eller mindre icke-existent. Men tristessen går att bekämpa!
Man brukar säga att man ska tycka om träningen man ägnar sig åt för att få ett riktigt bra resultat. Och medan det absolut finns visdom i de orden, känner nog alla minst en person som egentligen inte tycker att någon typ av träning faller in under vad de skulle kalla “roligt”.

Lösningen ligger då i att mer eller mindre försöka lägga till något man finner intressant eller roligt samtidigt som man tränar. Ett populärt alternativ som många förlitar sig på är så klart musik. Alla har vi ju en eller flera musikstilar vi gärna lyssnar på när vi har tid över och under träningen är ett perfekt tillfälle att göra detta.
Tränar man på gymmet på en maskin som en crosstrainer, ett löpband eller en träningscykel är man ju annars helt stationär och har således möjligheten att hitta visuell underhållning. Detta är ju varför många gym faktiskt hänger upp en och annan tv framför just denna typen av utrustning.
Men även om man inte har möjligheten att titta på tv under träningen och kanske inte känner för att lyssna på musik betyder det inte att hoppet är förlorat. En underhållning som växt som tusan på senare år är podcasts. Och det spelar nästan ingen roll vilket intresseområde man har, det går praktiskt taget alltid att hitta andra som delar intresset så pass mycket att de gjort en podcast i ämnet. Ett bra exempel på detta är podcasten “Travialiteter” som handlar just om trav och går att finna här.

Så ge inte upp träningen för att den är för “tråkig”, hitta istället ett smart sätt att inkludera underhållning i träningen.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras