Hur du tar hand om ditt hår

För många är håret en del av identiteten, en del man vill skryta med och använda för att framhäva sin stil. Men ett glanslöst och slitet hår förmedlar helt andra saker, främst att håret inte mår bra. Med rätt skötsel kan du vända trenden och få ett friskt och levande hår som alla avundas!

Tvätta håret rätt

Ett stort fel som många gör är att tvätta håret varje dag. Det känns kanske äckligt att inte tvätta håret efter ett hårt spinningpass, men om du svettas på gymmet flera dagar i veckan ska du inte tvätta håret varje gång. Den allmänna rekommendationen är max tre gånger i veckan. Varje gång du blöter håret och använder schampo torkar håret ut och förlorar skyddande fetter. Din hårbotten blir också torrare och kan börja flagna. Istället kan du blöta en handduk och dra under nacken och runt hårfästet.

Ta hand om löshåret

Många idag använder sig av löshår. Om du vill ha löshår som kan behandlas som ditt vanliga hår borde du alltid välja äkta löshår, av riktigt hår. Även om du väljer äkta hår på dina extensions så måste du ändå vara lite försiktigare med det än ditt naturliga hår. För att garantier och liknande ska gälla borde du alltid använda rekommenderade produkter. Poze Hair säljer exempelvis egna inpackningskurer för ditt riktiga hår och dina extensions som gör håret mjukt och starkt.

Extra omvårdnad

Förutom grunden att tvätta håret mindre, finns det flera småknep du kan använda för att undvika onödigt slitage. När håret är blött är det som mest skört, då ska du aldrig utsätta det för hög värme eller extrem kyla. Om du behöver gå ut i minusgrader ska du täcka håret med en varm mössa. Undvik helst att blåsa håret torrt med hårfönen, men om du måste ska du använda värmeskydd.

Har du långt hår är det mer utsatt. Under vardagen och när du ska sova är det bäst att fläta håret. Du gnider huvudet och därmed ditt hår mot dina kläder och kudden, med flätat hår blir inte de individuella hårstråna lika slitna. Använd gärna glansiga material såsom satin som örngott, då glider håret istället för att nötas.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.