Hur du får råd till din hälsosamma livsstil

Har du länge tänkt på att ta tag i ditt liv, din kropp och ditt generella välmående? Kanske har du funderat över vilka aspekter i ditt liv du kan ändra på för att din livsstil kan bli mer hälsosam, men blivit avskräckt av idén att det ju kostar pengar. Men, man behöver inte ha en hög inkomst varje månad för att finansiera en nyttigare livsstil. Det kan såklart underlätta det, men oftast räcker det med lite omprioriteringar och nya tankebanor för att komma igång.

Hur du får råd till din hälsosamma livsstil

Ät nyttig, billig mat

Det sägs att en hälsosam livsstil består av 70% nyttig mat och 30% träning. Därför väljer vi först och främst att fokusera på de åtgärder du kan göra i samband med din kost.

Först och främst: nyttig mat är inte alltid dyr. Jo visst blir det dyrt om du lever på superfoods, det finaste köttet och grönsaker ur säsong. Men varför ska du göra det när det finns lika mycket näring i svenska grönsaker som är i säsong? Varför ska du äta det finaste köttet när du kan skära ner på din köttkonsumtion och ersätta mycket med baljväxter vars proteininnehåll motsvarar söndagssteken? 

Köp alltså mycket grönsaker. Det innehåller oerhört mycket viktiga näringsämnen och är billigt att köpa när de är i säsong. Vill du spara ännu mer pengar är ett tips att köpa det fryst. 

Träna hemma

Har du ett gymkort liggandes därhemma som aldrig används? Det är jättebra att träna på ett gym, men många av oss betalar säkert för ett abonnemang vi nästan aldrig använder. Det blir dyrt i längden. Varför inte börja träna hemma istället då? Leta upp några bra träningsvideos på youtube, eller nöj dig med att springa utomhus några dagar i veckan. Det behövs inte dyr utrustning för att hålla pulsen uppe.

Investera i din kropp och ditt välmående

Vi är bara människor och vi mår inte bra av att gå runt och tippa på tårna hela tiden. Ibland måste vi unna oss såklart. Att leva nyttigt dygnet runt alla dagar i veckan är det ingen som kan. Det samma gäller även pengafrågan. Vi kan inte alla skära ner på alla utgifter och fortfarande vara lyckliga. Ibland krävs det att man tar till åtgärder även när det gäller ekonomin för att kunna investera i sin kropp och sitt välmående.

Ekar plånboken och sparkontot är tömt kanske det är dags för att göra lite skillnader där också. Bör du överväga att skaffa ett annat jobb som ger dig bättre betalt, eller ha ett jobb vid sidan av? Kanske det är dags för att äntligen ta tag i investeringen du snackat om i så många år, eller varför inte börja spela på sport när du ändå är så sportsintreserad? För det sistnämnda rekommenderar vi att du läser mer om oddsbonusar från Betting.com. Att spela på sport är inte bara underhållande, men också ett fantastiskt sätt att tjäna ihop lite extra pengar i månaden. Dessutom kan man känna sig lite säkrare nu när regeringen satt en insättningsgräns på spelkonton.

Med dessa pengar kan du därefter investera i din hälsosamma livsstil något mer, och slippa tänka på att säga upp ditt gymmedlemskap eller endast äta ris, kyckling och broccoli varje dag.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.