Öka din energi med naturliga substansen Q10

Dagarna blir kortare och det intensiva sommarljuset är ett minne blott. För många av oss innebär det extrem trötthet och att vi måste ta till andra hjälpmedel för att orka jobba, träna och helt enkelt hantera vardagen. Läs mer om hur Q10 kan hjälpa dig att få mer energi – även det mörka vinterhalvåret.

Öka din energi med naturliga substanser

Många energigivande produkter innehåller koffein och koffeinliknande ämnen från olika växter som stimulerar binjurarna att utsöndra stresshormoner. Coenzym Q10 däremot finns i alla kroppens celler och är alltså en del av kroppens naturliga sätt att producera energi. Enligt experter når kroppens nivåer av Q10 sin topp då vi är 19-21 år, men efter denna ålder dalar nivåerna.

Bio-Qinon Active Q10 var den första Q10-produkten som lanserades i Europa på 90-talet och innehåller biotillgängligt Q10, en viktig substans för kroppens energiproduktion. Den innehåller dessutom vitamin B2 som minskar trötthet och utmattning.

Q10 är en vitaminliknande substans som kroppen behöver för att bilda energimolekylen ATP. Näringsämen från vår kost (protein, kolhydrater och fett) omvandlas i cellerna till ATP (adenosintrifosfat), en molekyl som lagrar energi i kemisk form. När cellen behöver energi delas alltså ATP-molekylen och energi frigörs. Hela processen sker inuti cellerna i små bönformade strukturer som kallas mitokondrier.

Coenzym Q10 finns i alla mitokondrier, och särskilt muskelceller är beroende av stora mängder energi. Det är anledningen till att muskelceller innehåller väsentligt fler mitokondrier än andra celltyper. Även hjärtmuskeln är ett bra exempel på en kroppsvävnad med celler som innehåller ett stort antal mitokondrier och som har ett motsvarande stort energibehov.

Dokumenterad effekt

Q10 är ett fettlösligt, kristallint ämne som obehandlat har en mycket låg absorption. Tack vare en speciell tillverkningsteknik, där Q10 genomgår en särskild värmebehandling, upplöses kristallerna helt vid kroppstemperatur. Det är denna unika formula med Q10, råvaror av hög kvalitet samt tillverkning enligt läkemedelsstandard och GMP som är anledningarna till att Bio-Qinon Acitve Q10 Gold har uppnått en sådan god biotillgänglighet av den aktiva substansen.

Många Q10-produkter säljs idag utan någon dokumentation som kan ge den som tar kosttillskottet bevis på effekt. Pharma Nord har däremot tillbringat snart 30 år på att dokumentera biotillgänglighet, effekt och säkerhet hos Bio-Qinon Active Q10.

Bio-Qinon Active Q10 var även nominerad till “Årets energiboost” på Swedish Health Awards 2017 – en bekräftelse på det gedigna vetenskapliga arbete som ligger bakom produkten.

Utöver Q10 har Pharma Nord även tillsatt riboflavin (vitamin B2) som bidrar till en normal energigivande metabolism och minskad trötthet och utmattning. Riboflavin har även flera andra viktiga funktioner.

Hälsofördelar med Riboflavin

  • Bidrar till normal energiomsättning
  • Bidrar till nervsystemets normala funktion
  • Bidrar till att bibehålla normala röda blodkroppar
  • Bidrar till att bibehålla normal hud
  • Bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress

Trotsa mörkret och tröttheten – läs mer om hur detta kosttillskott kan hjälpa dig här.

 

Skapad av Jennie Kilgren – Copykatt.se

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras