Hudvårdsterapeuten tipsar: Rätt hudvård i sommar

Hudvårdsterapeuten tipsar: Rätt hudvård i sommar

Sommaren är här och vi är många som vänder upp ansiktet mot solen med ett leende. Men vad ska man göra för att på bästa sätt ta hand om sin hud nu när vi går mot sommar? Anna Dysholm, medicinsk hudvårdsterapeut, vet svaren.

För att huden ska må riktigt bra är det viktigt att tänka på vad man stoppar i sig. Färska frukter och maträtter med fisk och skaldjur som är rika på omegafetter är något som är bra att äta fler gånger i veckan.

– Inför sommaren slår jag ett extra slag för att vi ska komma ihåg att dricka mycket vatten. Genom att aktivt tillsätta citrusfrukter, kryddor eller bär går det även lättare att få i sig antioxidanter och därmed deras positiva effekter, berättar Anna Dysholm.

sites/default/files/Anna_Dysholm.jpgAnna Dysholm

Fukt, fukt, fukt..
Huden är kroppens största organ vårt största beskydd. Fukt är otroligt viktigt för att den ska hålla sig frisk och välmående.

– Efter en lång och mörk vinter, speciellt i norr och i inlandet, slår jag ett slag för att möta upp sommaren med Tebesin 10 dagars C-vitaminkur. Den tillför en massa antioxidanter och mikrocirkulation så att funktionerna i huden blir alerta igen.

Sola smart
Döda hudceller ska avlägsnas och detta kan göras 1-2 ggr per vecka. Beroende på hudtyp och hudens tillstånd är det olika peeling som passar.

– Två av mina favoriter är Neostratas citric peel system, samt Exuviance trippel peel. Något av det viktigaste att komma ihåg under vår och sommar när det gäller huden, är att skydda den från solen och att se till att inte bränna sig. Efter vintern har vi minimalt med eget skydd från hormonet melanin och att tillföra ett solskydd är att hjälpa huden att inte bränna sig.

– För att skydda huden från skada rekommenderar jag en solskyddsfaktor 50 i solen i sommar och solskyddsfaktor 20-25 vid lätt utevistelse. Kom även ihåg att det krävs 15 minuters vistelse i solen för att d-vitaminsyntesen ska komma igång. Sola helst inte aktivt och var försiktig med solen, säger Anna som även är laserterapeut och har arbetat i tio år med hudsjukdomar.

Sommarens trender
Även våren och sommarens make up-trender håller fokus på ett gediget skydd mot solen, samtidigt som de fokuserar på vackra toner.

– En väldigt populär produkt nu till sommaren är mineralpudret Powder me med solskyddsfaktor 30, där du får en fräschör av smink samtidigt som du fyller på ditt solskydd under dagen. Ett riktigt must have!

Som ett sista tips avslutar Ana med att uppmana till att inte vara rädd att pröva färger i sommar. Både blå färger och pastelliga gloss är något vi kommer få se mycket av. Dessutom kommer 70-talsinspirerat smink med mörka ögon vara något som slår högt under 2015, så var inte rädd att framhäva både ögon och läppar! 

Läs mer: Ät dig till en bra hy
sites/default/files/t dig till en bra hud.jpeg

Text: Anna Adolfsson

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.