Hitta dina sockertriggers för att inte gå i fällan

Hitta dina sockertriggers för att inte gå i fällan

En riktig sockerråtta? Nya bloggen Emeliefitness skriven av Emelie Persson skriver klokt om triggers. Saker som gör att du bara inte kan sluta äta när du väl börjat. Det här är vad du ska tänka på om du ofta är sugen!

Om författaren

Emelie Persson jobbar heltid som pt, gruppträningsinstruktör och kostrådgivare. Träning, hälsa och kost är hennes stora passioner och hon brinner för att kunna påverka och hjälpa andra till ett bättre liv. Själv är hon väldigt allsidig i sin träning och i hennes blogg inspirerar hon oss med  träningsupplägg (speciellt funktionell träning), kost och recept och hur man finner balans till att leva ett hälsosamt liv!

Text och foto: Emelie Persson

Har du några sockertriggers?

Alltså något du bara inte kan sluta äta när du väl har börjat med det? Vissa har mer sötsug än andra och vad som triggar mig behöver inte trigga dig!

Min egna trigger är t.ex dadlar (fast det är ju nyttigt tänker ni, ja i små mängder, absolut! fast inte om man äter upp en hel förpackning direkt!)

Jag bjuder på några tips på hur du kan tänka om du känner att du ofta är sötsugen.

– Se till att äta tillräckligt med mat, och att du har en bra fördelning av protein,kolhydrater och fett. jag coachar 100 tals kunder i veckan i mitt jobb som personlig tränare på en pt online firma och det är alltid ett mönster där, fel matintag= mer sötsug!

– Vägra följa strömmen och våga säga ”Nej” när vännen eller kollegor bjuder dig på fika, Det är din kropp så det är du som bestämmer över den!

– Ät en rejäl och stadig frukost, det hjälper enormt och tenderar till att du känner dig mindre sötsugen på kvällen. 

– Stressa ner! ofta blir vi mer sötsugna när vi är stressade, och stoppar i oss saker i munnen i rena farten, utan att riktigt tänka efter!

– Håll igång med träning, promenader, stretcha och håll dig i rörelse, när vi är igång och på språng så blir det automatiskt att vi tänker i sundare banor. 

– Ät mellanmål ofta. 

– Ha inte sötsaker hemma (det kommer ätas upp förr eller senare).

– Se till att ha snabba nyttiga mellanmål förberett hemma. 

– Byt ut chipspåsen till morötter, gurka och dip gjord på kesella( jag brukar leka mig fram med alla olika slags kryddor i kesellan) hur gott och enkelt som helst!

– Unna dig något för dig själv som du tycker om, investera i dig själv!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras