Heta träningstrenden – yogaresor utomlands

Heta träningstrenden - yogaresor utomlands

Yoga är en minst 5 000 år gammal tradition, vilket gör träningsformen till en av världens äldsta levande andliga traditioner. I dag är yoga en av de populäraste träningsformerna och nu väljer allt fler att åka på yogaresor runt om i världen. Nyfiken på en yogaresa själv? Vi har pratat med InShape Travel, landets enda resebyrå som fokuserar på yogaresor.

Yoga har blivit en av de populäraste träningsformerna och yogaklasser återfinns numera på de flesta gym runt om i Sverige. Men nu vill allt fler svenskar även prova på yoga i andra länder. Med devisen ”Resor som får dig att må bra” marknadsför InShape Travel yogaresor med olika yogaformer på olika nivåer, med välutbildade instruktörer och i vackra miljöer.  Anders Zimdahl, vd på InShape Travel, blev själv intresserad av yoga för många år sedan.

– Jag hade allvarliga ryggproblem, ryggskott, och testade yoga. Jag insåg att det var bra för mig. Det gav effekt ganska snabbt och hjälpte mig. Men jag är ingen utpräglad yogi, utan en vanlig normal yogamotionär.

Yoga världen över
Intresset för yoga gjorde att Anders började arrangera yogaresor runt om i världen. Sedan sju år tillbaka har den familjeägda resebyrån InShape Travel arrangerat yogaresor och wellnessresor över hela världen. Det är speciella yogaresor med olika yogaformer på olika nivåer, med välutbildade instruktörer och i vackra miljöer.

– Det är två typer av resor. Antingen åker man som individuell resenär till en destination där det bor en engelsktalande lärare som tar emot deltagare från olika länder. Resorna är normalt en vecka, men det finns även kortare alternativ. Alternativet är gruppresor med en svensktalande yogalärare som följer med. Resorna går både till Europa och till andra världsdelar.

Yogaresornas upplägg varierar, några resor har ett mer fullspäckat schema och kombinerar med andra aktiviteter såsom dykning, detox eller surfing. Andra yogaresor har inte lika många aktiviteter inbokade och ger därmed mer utrymme till egen tid. Det är en myt att alla yogaresor går till Indien.

 – Våra resor går till Spanien, Portugal, Turkiet etcetera, det är mycket kring Medelhavet. Då kan man kombinera yoga ett par gånger om dagen med sol och bad. Vår resor är i första hand inte för den inbitna superyogisen som har fördjupat sig i ämnet, utan kanske mer för dem som har testat yoga, kanske på gymmet, och som vill fortsätta. Vi vill nå så många som möjligt. Det här sättet är lite annorlunda än en vanlig charterresa.

I dag väljer många att använda yoga för att stressa ner och få en stund för sig själva. Att åka på en yogaresa är för många det perfekta sättet att få ett miljöombyte, upptäcka nya platser men samtidigt göra något aktivt mer än bara sola och bada.

– Normalt är det en yogaklass före eller efter frukost och en klass på eftermiddag eller kväll. Däremellan är det egen tid då man kan göra vad man vill. Det kan vara bad eller vilken aktivitet man vill. På en del resor finns det möjlighet att boka en privatlektion. Antingen för en engelsktalande lärare som bor där eller för en svensktalande lärare som åkt ned. Vissa resmål har vad vi kan kalla en ”yogisk” atmosfär i passande omgivning, alternativt är det lite mer hotelliknande anläggningar. Att åka på en yogaresa är för många det perfekta sättet att få ett miljöombyte, upptäcka nya platser, umgås med andra med samma yogaintresse och samtidigt göra något aktivt mer än bara sola och bada, avslutar Anders Zimdahl, vd på InShape Travel.

Läs mer om InShape Travel här.

Text: Daniel Atterbom

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.