Eget nötsmör är busenkelt och snabbt att göra. Dessutom godare än en köpt burk, för visst är det så – när du själv lagt ner tid och engagemang förhöjs smakerna? Här hittar du receptet och 10 goda sätt att äta ditt nötsmör på.
Hemgjort nötsmör:
1. Häll valfria rostade nötter i en mixer.
2. Smaksätt gärna med kokosolja, kakao, salt eller vaniljpulver.
3. Kör mixern till den konsistens du gillar, slät eller lite crunchy?
4. Klart! Förvara i en burk i kylen upp till en vecka.
Gott med nötsmör – 10 tips
1. I wok
2. I Flygande Jakob
3. Till kesella eller yoghurt
5. På gröten
6. På chiapudding
7. På fröknäckebröd med skivad banan
8. Till kesella eller yoghurt
9. Att dippa äppelbitar i
10. I smoothies
Just mix it and go nuts!
Följ SportHälsa på Facebook och Instagram @sporthalsa för att inte missa mer inspiration!
Text och foto: Anna Lissjanis