Helkroppspass med Eva och Kristian från Vegan Fitness Team

helkroppspass

Nyfiken på hur guldmedaljörer i kroppsbyggning tränar? Eva Sederholm och Kristian Thalin från Vegan Fitness Team lät SportHälsa gå bakom kulisserna och vara med på träningen.

För Eva och Kristian är träningen i första hand skadeförebyggande. De lämnar ingenting åt slumpen. Varje pass och övning är strukturerat, planerat och anpassat efter Eva och hennes kropp. För vad är vitsen med träningen om hon skadar sig? Då kan hon inte tävla och är allt hårt arbete är förgäves. Detta är något för alla att ta med sig.

Inled passen med rörlighet

Varje pass inleds alltid med att rulla kroppen med en foam roller. Därefter rörlighetsövningar och aktivering. Aktiveringen sker med exempelvis sidosteg med miniband runt knän och fötter för att på så vis aktivera gluteus. Syftet med hela uppvärmningen är att få igång rörligheten så bra som möjligt innan man belastar kroppen.

Countdown

Den vanligaste formen av pass är för Eva och Kristian helkroppspass. De varierar övningarna för varje muskelgrupp. Ibland högreps ibland tyngre.

En favorit på passen är att göra countdown, det är när man räknar ner i en övning från t.ex. 8.  Gör 8 reps och håll statiskt i 8 sek. Sedan 7 reps och håll statiskt i 7 sek. 6 reps och håll statiskt i 6 sek och så vidare. Countdown går att tillämpas på nästan alla övningar.

I mån av tid kör Eva och Kristian två pass om dagen och delar då in dem i överkropp och underkropp.

De avslutar passen med kondition. Det kan vara tabata på assault bike,  slideboard eller ett komplex med släde där Eva drar och trycker fram släden.

För de som är mer intresserade av Eva och Kristians träning finns de båda på Instagram där de delar med sig dagligen av sin träning.

View this post on Instagram

Jag hade aldrig varit där jag är idag, aldrig varit den jag är eller förstått vilken kapacitet jag har har om det inte varit för @coachthalin ! Från vårt första möte 2015 så har du varit vid min sida hela vägen! Du fick mig att gå från 0 -15 chins på 3 månader till min första tävling i Atlantic fitness. Du är inspirationen till att jag blev vegan. Och tack vare dig så har jag den fysik jag har i dag som gav mig proffs kort i USA! Det finns inte ett träningspass som har gått utan att du har gett ditt hjärta och din 17 åriga kompetens till fullo! Inte en skada på vägen har jag haft. Du har gått upp på morgonen med mig.. sena kvälls pass och alltid lyft upp mig när jag har varit nere. Du är fantastik och det var inte jag som vann utan vi älskling du och jag! Jag älskar dig och Vi är och kommer alltid att vara ett Team! 🇺🇸I had never been there today, never been who I am or understood what capacity I have if it was not for @coachthalin! From our first meeting in 2015 you have been by my side all the way! You made me go from 0 -15 chins in 3 months to my first race in Atlantic Fitness. You are the inspiration for becoming a vegan. And thanks to you, I have the physique I have today that gave me a professional card in the United States! There is not a workout that has passed without giving your heart and your 17 years of expertise to the fullest! I have not had a harm on the way. You have gone up in the morning with me .. late night pass and always lift me up when I've been down. We are a team! #coach #fitnessmotivation #vegan #pro #gold #goal #loveofmylife #veganlifestyle #figure #florida #plantbased #peace #love #workoutmotivation #veganfitness #couplegoals #star #lifeisgood

A post shared by Eva Sederholm (@thalineva) on

Text: Derin Sunneson
Foto: Sebastian Holmgren på Holmgrens Foto

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras