Chokladbollsklubbor – en favorit för alla åldrar och sinnen!
Med läcker topping ser de ut som en vacker blomma på bordet, nästan synd att äta upp. Men bara nästan. Prova Hannas recept för både hälsosamma och makalöst goda chokladbollsklubbor. Oemotståndliga!
Mina barn älskar chokladbollar! Ja, de älskar det mesta som är sött, precis som de flesta barn. Jag brukar ibland ge dem rawfoodbollar med smak av kakao och dessa brukar gå hem precis lika mycket som ”vanliga” chokladbollar.
Hälsosamma chokladbollsklubbor
Ingredienser
- 200 g medjooldadlar alt. andra urkärnade dadlar
- 50 g havregryn
- 50 g cashewnötter
- 20 g riven kokos
- 50 g kakao gärna raw
- 10 g kokosolja
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser i en matberedare och mixa till en lagom fin konsistens.
- Rulla till bollar, sätt på en pinne och doppa eventuellt i smält choklad och riven kokos.
Hemligheten i mitt recept är dadlarna. Jag tycker det gör stor skillnad vilken sort dadlar man väljer. Jag använder alltid medjooldadlar. Jag vet att de är betydligt dyrare än många andra sorter, men det är så mycket värt pengarna. Det är, enligt min mening, en helt annan sak. Det ger en annan sötma och en krämigare och segare konsistens. Testa en gång och se vad ni tycker! För att göra dem lite mer lockande till barnen, brukar jag trä bollarna på avklippta papperssugrör eller lägga dem i små muffinsformar. Det ökar aptiten, både för barn och vuxna!
Recept och foto: Hanna Sundell
Följ Hanna´s Green Kitchen för fler underbara recept.