Vad sägs om en smarrig och söt halloncheesecake till dina festligheter? Här hittar du ett recept på en fantastiskt god variant utan raffinerat socker.
Visst älskar man desserter gjorda av naturligt goda ingredienser, som denna halloncheesecake? Här behöver du inte kompromissa mellan smak och goda grejer till kroppen.
Hälsosam halloncheesecake – smarrig och söt utan raffinerat socker
Ingredienser:
Botten:
- 8 dadlar
- 2 dl mandlar
- 1 nypa salt
Fyllning:
- 400 gram naturell färskost
- 3 dl creme fraiche
- 1 dl fiber sirap
- 0,5 dl sötströ / steviaströ eller motsvarande sockerfri sötning
- 2 ägg
- 1 nypa vaniljpulver
- rivet skal från 1 citron
- hela hallon
Garnering:
- hallon
- malda nötter eller smulade, sockerfria Digestivekex
Gör så här:
Botten:
- Kärna ur dadlarna. Häll ner dem tillsammans med mandlar och salt i en mixer. Mixa tills du har en jämn massa. Det gör ingenting om mandlarna fortfarande är i små bitar eftersom det är gott med en lite crunchy botten.
- Häll massan i en form med avtagbar kant och ett bakplåtspapper i botten.
- Tryck ut massan jämnt och ställ in formen i kylskåpet.
- Låt vila där i åtminstone 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader. Förgrädda sedan pajskalet i ungefär 5-6 minuter mitt i ugnen.
Fyllning:
- Vispa färskost, creme fraîche, ägg, fiber sirap, steviaströ, vaniljpulver och citronskal till en slät smet.
- Rör i hallon och se till att hallonen fördelas jämnt i smeten.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter.
Garnering:
- Innan du ska servera kakan – garnera med malda nötter eller smulade sockerfria digestivekex och hallon.
Yum!