Hälsofördelar med inomhusväxter

Naturen och dess växter gynnar oss på så många olika vis. Att kunna dra nytta av deras effekter även inomhus är varmt rekommenderat. Här tittar vi på några fördelar våra inomhusväxter bidrar med.

Köp antingen färdiga växter eller odla dina egna med frön från Impecta. Med lite gröna tummar kan man enkelt få de växter som bäst passar in i hemmet och gör störst nytta.

Hälsofördelar med inomhusväxter

Fuktar luften naturligt

Torr luft inomhus kan vara ett stort problem. Olika människor påverkas olika mycket av detta men man kan definitivt säga att för torr luft inte är bra för oss. Helst bör luftfuktigheten inomhus ligga mellan 40-60 %. Våra växter hjälper till med detta tack vare en process man kallar för transpiration där vattnet som växten suger upp sedan avdunstar genom små hål i bladen kallade klyvöppningar och på så sätt fuktar luften runt omkring.

Minska allergiska besvär

Luften i hemmet kan innehålla en mängd olika allergener. Somliga är med känsliga än andra för dessa ämnen och får en eller flera besvär när de kommer i kontakt med en för hög koncentration av dem. En del växter kan dock absorbera dessa allergener och se till att inomhusluften är lättare att andas. Ett exempel på en växt med denna egenskap är ampellilja.

Renar luften

Det är dock inte bara allergiker som kan dra nytta av växters renande effekter av luften. Men så många andra ämnen i luften kan klassas som allt från föroreningar till gifter har flera olika slags växter en otrolig egenskap att rena luften. Mest grundläggande är så klart växters egenskap att ta upp koldioxid och producera syre, vilket är välkommet i vilken inomhusmiljö som helst. Men även mycket annat kan våra växter hjälpa oss att slippa andras dag ut och dag in

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.