Tänk dig salt halloumi tillsammans med saftig zucchini som rivs, formas och steks gyllenbruna. Tadaa så har du smakfulla halloumi- och zucchinibiffar, dagens tips för en Meat Free Monday-lunch, middag eller att spara till senare i veckan. Receptet hittar du här tillsammans med en passande myntayoghurtsås.
Halloumi- och zucchinibiffar
Ingredienser till 4 potioner:
– 500 g zucchini
– 200 g halloumiost
– 2 st ägg
– 1 gul lök
– 1 vitlöksklyfta
– 2 msk finhackad persilja
– 2 msk finhackad basilika
– 2 msk maizena
– 1 dl ströbröd eller panko
– Tillsätt lite sambal oelek eller finhackad chili om du önskar lite hetta i biffarna
Gör så här:
1. Riv zucchinin grovt och låt stå i minst 30 minuter.
2. Medan du väntar: finhacka lök, vitlök, persilja och basilika.
3. Riv halloumiosten grovt.
4. Lägg zucchinin i en sil och försök att pressa ut så mycket vätska som det bara går.
5. Blanda ihop zucchinin med resten av de andra ingredienserna.
6. Forma till små biffar och stek i kokosolja/olivolja ett par minuter på varje sida tills de får en gyllenbrun yta.
Myntayoghurt
– 500 g turkisk yoghurt
– 200 g färsk mynta
– 1 st vitlöksklyfta
– Krydda med salt och peppar efter smak.
Servera gärna med ugnsbakad sötpotatis och broccoli.
Recept och foto: Martina Norling
Följ SportHälsa på Facebook och Instagram @sporthalsa för att inte missa mer inspiration!