Halloumi- och zucchinibiffar med myntayoghurt – dagens Meat Free Monday-recept

Halloumi- och zucchinibiffar med myntayoghurt

Tänk dig salt halloumi tillsammans med saftig zucchini som rivs, formas och steks gyllenbruna. Tadaa så har du smakfulla halloumi- och zucchinibiffar, dagens tips för en Meat Free Monday-lunch, middag eller att spara till senare i veckan. Receptet hittar du här tillsammans med en passande myntayoghurtsås.

Halloumi- och zucchinibiffar 

Ingredienser till 4 potioner:

– 500 g zucchini

– 200 g halloumiost

– 2 st ägg

– 1 gul lök

– 1 vitlöksklyfta

– 2 msk finhackad persilja

– 2 msk finhackad basilika

– 2 msk maizena

– 1 dl ströbröd eller panko

– Tillsätt lite sambal oelek eller finhackad chili om du önskar lite hetta i biffarna

Gör så här:

1. Riv zucchinin grovt och låt stå i minst 30 minuter.

2. Medan du väntar: finhacka lök, vitlök, persilja och basilika.

3. Riv halloumiosten grovt.

4. Lägg zucchinin i en sil och försök att pressa ut så mycket vätska som det bara går.

5. Blanda ihop zucchinin med resten av de andra ingredienserna.

6. Forma till små biffar och stek i kokosolja/olivolja ett par minuter på varje sida tills de får en gyllenbrun yta.

Myntayoghurt

– 500 g turkisk yoghurt

– 200 g färsk mynta

– 1 st vitlöksklyfta

– Krydda med salt och peppar efter smak.

Servera gärna med ugnsbakad sötpotatis och broccoli.

Recept och foto: Martina Norling

Följ SportHälsa på Facebook och Instagram @sporthalsa för att inte missa mer inspiration!

Halloumi- och zucchinibiffar med myntayoghurt
Skriv ut Pin
4 från 2 röster

Halloumi- och zucchinibiffar med myntayoghurt

Måltid Lunch, Middag
Tag Halloumi- och zucchinibiffar, vegetariska biffar, vegobiffar
Specialkost Vegetariskt
KCAL/Portion 200-399
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.