Här tränar du inför En Svensk Klassiker

Här tränar du inför En Svensk Klassiker

Att utföra En Svensk Klassiker är både roligt och utmanade. För att klara av samtliga lopp som ingår i utmaningen krävs en hel del träning – och inte vilken träning som helst. Inför varje lopp bör träningen vara grenspecifik och genom att träna i rätt miljö ger du dig själv bäst möjliga förutsättning inför starten.

För den som vill träna i en rofylld och vacker miljö, där god mat och bra boende är lika viktigt som träningspassen i sig, är ett besök i västra dalarna på sin plats. STF Hotell & Vandrarhem Snöå Bruk har varit en populär destination för klassikerutövare sedan flera år tillbaka. Anläggningen är belägen i genuin kulturmiljö och erbjuder alla faciliteter du behöver för att ladda inför loppen som ingår i En Svensk Klassiker. Just nu pågår uppladdningen inför Vasaloppet och för den som vill träna på rullskidor erbjuds en av Sveriges bästa rullskidbana, designad av bland annat Gunde Svan.
            – På Snöå Skidstadion finns en fem kilometer lång bana som är elbelyst och som bjuder på flera olika slingor. Är man nybörjare finns det en optimal lätt kuperad bana som är 800 meter lång. Rullskidbanan sopas och kan nyttjas så länge det inte är frost ute, säger Maria Ljunggren och Jan Egermalm som tillsammans driver Snöå Bruk.

Perfekt längdskidåkning
Inom området för Snöå Bruk hittar du även flertalet spår för längdskidåkning som låter dig utmanas både fysiskt och mentalt. På Skidstadion åker du i det elbelysta spåret där delar av banan förses med konstsnö när vädret tillåter. Vill du ge dig ut på en tur i skogen finns många fina spår utanför stadion.
            – Under en bra vinter med rätta temperaturer och lagom med natursnö finns det mil med pistade spår i området som våra boendegäster har fri tillgång till, berättar Maria Ljunggren.

Mer än bara träning
Även inför Vätternrundan, Lidingöloppet och Vansbrosimmet ges unika möjligheter att träna intill Snöå Bruk.
            – Med knappt 1,5 mil bort hittar du Vansbro och runt Snöå Bruk finns många lämpliga spår, både för cyklisten och löparen. Cykellederna passar även MTB-cyklisten eller den som bara vill ge sig ut på en avkopplande tur, säger Jan Egermalm.
            Förutom att möjligheten till att träna är oändlig vid Snöå Bruk erbjuds ett brett utbud av andra aktiviteter, allt för att göra träningsupplevelsen till något extra.
            – Efter en heldag ute i spåret kan du exempelvis njuta av en skön massage och en avkopplande stund i relaxavdelningen. Här finns flertalet olika aktiviteter som passar hela familjen! Avslutar Maria Ljunggren.

Läs mer om Snöå Bruk här.

 

Text: Redaktionen

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras