Här blir landslagets kampanj en könssjukdom

Här blir landslagets kampanj en könssjukdom

Användningen av sociala medier har exploderat de senaste åren, inte minst de kreativa hashtagsen på instagram. Men ibland blir det inte riktigt som man har tänkt sig. Tidigare i dag lanserade svenska fotbollslandslaget sin nya kampanj “Klappa för Sverige” på instagram. En hashtag som fick en helt ny betydelse när den översattes till engelska.

Fakta

Clap är slang för könssjukdomen gonorré. 

I Sverige är gonorré en av de vanligaste könssjukdomarna och cirka 600-800 fall av gonorré diagnosticeras varje år i Sverige.  

Man kan ha gonorré om:
Det svider när man kissar.
Det kommer en flytning från urinröret, slidan eller ändtarmen.
Det gör ont i halsen.

Symtomen brukar komma mellan en par dagar och en vecka efter smittotillfället. Man kan också vara smittad av gonorré utan att ha några symtom alls.

Kom ihåg att använda kondom - det är det bästa skyddet mot gonorré!

Källa: rfsu.se

Snart drar fotbolls VM i Kanada igång och Sverige spelar sin premiärmatch mot Nigera den 8 juni, klockan 22.00 svensk tid. Inför premiärmatchen uppmanade damlandslaget sina följare på instagram att komma med förslag på vilka hashtags som skulle användas under VM. ”Klappa för Sverige” blev det vinnande förslaget – men att översätta det rakt av till ”Clap for Sweden” blev inte riktigt så bra som man tänkt sig. Orsaken? Clap betyder könssjukdomen gonorré.

– Vi ser det som ett litet olycksfall i arbetet. Men vi kommer upphöra med den engelska versionen av hashtagen, säger landslagets kommunikationschef Niklas Bodell till Sportbladet.

Fokus på guldet
Vidare låter Niklas Bodell kommunikationsmissen inte påverka landslaget.

– Vi klappar inte ihop, för nu är det VM-guld som gäller, säger han till Sportbladet.

Hur tror du att det går för svenska damlandslaget i Kanada? Vilket land vinner Dam-VM i fotboll 2015? Och hur stor chans har Sverige? Kolla närmare på Ladbrokes odds.

Text: Redaktionen

2 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras