Här är Norrlands främsta sporthotell

Här är Norrlands främsta sporthotell

I dag vill många människor träna och aktivera sig under semestern. Det innebär att det har blivit viktigare än tidigare för hotell att ha bra träningsmöjligheter vid sidan av faciliteter för avslappning. Östersundshotellet Quality Hotel Frösö Park satsar på att uppfylla det.

 

– Vi vill att alla ska få ett komplett och hälsosamt besök hos oss. Vi sticker ut med en helhet med väldigt många olika sportaktiviteter samlade inom hotellets område, säger Peder Andréason, Sport- och försäljningschef, Frösö Park.

 

Hotellets portar öppnades i maj förra året på Frösön vid Storsjön. Det uppmuntrade sport- och hälsointresserade till att söka sig dit direkt för träning och avslappning. Utanför hotellets dörrar  finns det bland annat en hinderbana och ett utegym och direkt anslutning till längdskidåknings- och trailspår, samt en vacker slinga runt vattnet för cykling och löpning. 

 

– Det är en väldigt fin och nästan helt orörd terräng. Det gör att det är fint att springa och cykla i spåren på sommaren, samtidigt som det fungerar bra med skridskor på sjön och skidor i spåren på vintern. Det finns även golf i närheten av hotellet, säger Andréason. 

 

sites/default/files/uztwbtfljztzpx72nagy.jpg

Skridskoåkning på Storsjön

 

sites/default/files/frosogolfbana.jpgVacker utsikt över golfbanan


Stort hotellgym och nybyggt spa

Hotellet erbjuder även träning för gäster som inte vill träna utomhus. Det går att använda sig av Sveriges bästa hotellgym, där finns det bland annat ett testcenter som erbjuder olika typer av maxtester. Det finns numera även möjlighet till online-träning tillsammans med yogobe, vilket Frösö Park är först med bland svenska hotell. Gästerna kan nu utöva yoga och annan typ av rörelseträning på hotellrummen. Efter ett träningspass är det viktigt med återhämtning. Frösö Park invigde i december ett nytt, modernt spa som har influenser från jämtländska traditioner. Det ryms på två våningar och inkluderar flera olika bastusorter och inne- och utomhusbad.

 

– Spa är en viktig pusselbit för att vi ska vara ett komplett sporthotell, säger Andréason. 

 

 

sites/default/files/d2ampexoqs0l4qd0dk5k.jpg

 

sites/default/files/utegym.jpgUltimata träningsmöjligheter i magisk natur

 


Skidstjärnor arrangerar läger på hotellet

Hotellets  ”helhetspaket” har inte bara lockat enskilda idrottsintresserade till hotellet, utan även föreningar för lägerträning. Hotellets sportambassadörer och landslagsstjärnorna i längdskidåkning Anna Haag och Emil Jönsson höll i somras ett rullskidläger, på anläggningen, över en helg för ungdomar.

 

– Det var 150 ungdomar och lägret kommer tillbaka i sommar. Jag tror att fler idrottare och lag kommer att märka att det här är en bra anläggning att använda sig av för träning.


sites/default/files/ehcpeuztijwsuynck6uy.jpgHär kan vi minst sagt tänka oss att spendera en helg, eller två..

 


Centrum för paraidrotter

Frösö Park ingick även nyligen i ett samarbete med Parasport Jämtland-Härjedalen för att hotellet ska vara tillgängligt för alla människor. Det finns en uttalad målsättning om att vara nationellt drivande i utvecklingen av paraidrotter. Det hör ihop med hotellets vision om att vara ett komplett sporthotell.

 

– Vi har ett nära samarbete med parasportsförbundet, där vi bland annat precis har slutit avtal med EM i kälkhockey vilket innebär att de kommer ha hotellet som sin boendebas under EM i April. Vi har jobbat mycket med tillgänglighet och vill vara ett hotell för alla.  Vi strävar efter att bli Sveriges främsta sporthotell.

 

Foto: Frösö Park

Text: Sebastian Pearson

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.