Hälsosamma restauranger i Stockholm

Hälsosamma restauranger i Stockholm

Äta nyttigt ute? Det behöver inte vara så komplicerat. Här är elva hälsosamma restauranger i Stockholm!

11 hälsosamma restauranger i Stockholm
sites/default/files/lunch_0.jpg

1. My Food Story
Restaurangen som lagar allting från grunden med strävan att alltid använda de finaste råvarorna som i störst möjliga mån är ekologiska och närproducerade. Kvalitet och utveckling av smaker, oavsett om det gäller mat eller dryck står i centrum hos My Food Story. Här kan du njuta av hemlagade thailändska och asiatiska rätter, traditionell husmanskost, fika och smoothies.

Moa Martinsons torg 8
072 306 10 01
myfoodstory.se

2. Kalori
Lunchrestaurangen med över tio års erfarenhet av att laga näringsrik mat med de bästa råvarorna. Här kan du själv komponera din egen måltid efter ditt personliga behov! All matlagning sker i restaurangens kök utan tillsatser och fett samt socker är minimaliserat i maten. Hos Kalori serveras det alltid rikligt med grönsaker och rotfrukter.
 
Kungsgatan 44
08-20 03 88
kalori.se


3. Bianchi Café & Cycles

Det givna caféet för alla som älskar Italien och bianchi-cyklar! Här tillagas maten enligt syditaliensk slow food, vilket betyder att råvaran bearbetas och förädlas omsorgsfullt. I en italiensk atmosfär kan du avnjuta allt ifrån den perfekta espresson till italiensk buffé tillagad av bra råvaror utan några genvägar.

Norrlandsgatan 20
08-611 21 00
bianchicafecycles.com

4. Locals
Restaurangen som serverar bra och nyttig mat som lagas från grunden med mycket ekologiska råvaror. Komponera din egen tallrik som passar din smak och kropp bäst för att optimera vardag och träning. All mat innehåller minimalt med fett och socker samt utan tillsatser och med råvaror som ger energi i stället för att ta energi.

Malmskillnadsgatan 50
08-22 99 66
localsfood.se

5. Matdistriktet
Lätt, mätt och näringstätt! Här finner du populära och nyttiga luncher och bufféer varje vardag tillagade av närproducerade och ekologiska råvaror. Plocka ihop de rätter du vill ha, väg, betala och ta med dig lunchen eller sitt ner i butiken. Köket inspireras av säsongens skörd och lagar det som är bäst för dagen.

Rådmansgatan 57
08-32 02 40
matdistriktet.se

6. Freshii
Näringsrika och hälsosamma luncher på ett kick! Här kan du ta med dig goda sallader, burritos, soppor, wraps, bowls, frozen yoghurt, smoothies och färskpressade juicer. Du bestämmer själv innehållet och får både en näringsrik, god och mättande lunch – eller frukost för den som vill ha det!

Grev Turegatan 1
freshii.com

7. ECOIST
Butik och café i ett! Ta med dig eller sitt ner och njut av hälsosam god frukost, lunch eller fika. Allt är lagat med ekologiska råvaror av högsta kvalité. Här hittar du även annorlunda och roliga gluten- och sockerfria produkter, rena kosttillskott, hud- och hårvårdsprodukter samt superfood och rawfood.

Sibyllegatan 51
08-318 560
ecoist.se

8. Café Blåbär
Caféet som bland annat serverar matiga och näringsrika sallader som du kan mixa själv, varma smörgåsar, kycklingspett och kalorisnåla soppor.

Fleminggatan 53
08-653 83 58
cafeblabar.se


9. Seyhmus
Vegetarisk restaurang på Söder som värnar om såväl gäster som personal och miljö. Här serveras den bästa tänkbara vegetariska maten till låg kostnad i en mysig miljö. Både mat och dryck kommer från råvaror som är kravodlade och giftfria.

Varvsgatan 29
08-658 55 55
seyhmus.nu

 

10. Sandys
Ett nyttigt och fräscht alternativ till traditionell snabbmat. Inga konstigheter – bara bästa kvalitet på maten, servicen och smakupplevelsen. Välj bland ett brett utbud av wraps, sallader och baguetter. Sandys, det svenska matkaféet sedan 1991.

Stureplan 2, 08-611 90 55
Kungsgatan 57, 08-20 88 55
Odenplan, 08-34 81 74
Götgatan 28, 08-694 80 40
Hötorgshallen, 08-20 29 40
sandys.se
 

11. Kallpressen
Hos Kallpressen serveras juicer i sin mest naturnära och färska form. Juicen tillverkas alltid av ekologiska råvaror som kallpressas varsamt under högt tryck och tappas på flaska. Processen gör att mer vitaminer, mineraler, enzymer och växtbaserad näring utvinns. Här kan du även köpa näringsrika och ekologiska energibars!

Svartensgatan 10,
Rörstrandsgatan 34,
076-039 33 72,
kallpressen.se

 

Text: Redaktionen

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.