Ha en miljösmart jul – 5 ekologiska julklappstips hos metvetna.se

Årets julklapp blev begagnade kläder – jättebra tycker vi! Men vill du även ge bort andra saker kan det vara en bra idé att satsa på ekologiska produkter. Här kan du läsa mer om butiken som tagit fasta på detta, samt hitta fina ekologiska julklappstips

Vill du leva mer hållbart och handla varor som gör ett mindre miljöavtryck? I så fall är medvetna.se webbutiken för dig. Här säljs endast ekologiska och giftfria produkter, som uppfyller de höga krav som ställs på kemikalier och rättvisa förhållanden.

Medvetna.se startades 2008 av Helen Backlund och började med produkter som var rättvisa och hjälpte människor som hade det svårt. Nu har butiken utvecklats till att innehålla produkter som är ekologiska, naturliga, giftfria och miljövänliga, och har ett brett sortiment för hela familjen.

Medvetnas motto är att det ska vara lätt att leva hållbart, vilket även gäller under julen. Här kommer några hållbara och ekologiska julklappstips.

5 ekologiska julklappstips hos metvetna.se

1. SOL CUPS

SOL Cups produkter är perfekt alternativ till alla engångsmuggar och plastflaskor. När du köper te eller kaffe för take away eller ska träna på gymmet.


SOL Cups/Bottles är tillverkade av glas med ett hölje av silikon (bambu) och är helt fria från BPA, BPS, bly, plast och andra miljöfarliga ämnen.

2. BAMBAW SÄKERHETSRAKHYVEL

Denna klassiska rakhyvel har ett huvud av rostfritt stål och handtag av bambu. Den levereras med rakblad och passar både män och kvinnor.

 Med bamburakhyvel bidrar du till att minska plasten i våra sjöar och hav, och dessutom slipper du de kemikalier som kan läcka ut från rakhyvlar i plast, som kan ha mjukgörande remsor av hormonstörande och allergiframkallande ämnen på sin hyvel.

3. ALEPPOTVÅL

Aleppotvål är en multitvål som kan användas till kropp, ansikte- och hårtvätt, särskilt bra för fet hud med acne. Tvålen innehåller lagerbärsolja som har återfettande egenskaper och är naturligt antiseptisk.

Aleppotvålar kan användas som raktvål av både kvinnor och män, desto känsligare hud, desto högre innehåll lagerbärsolja rekommenderas.

4. KLINTA DOFTLJUS VEGAN

Klinta Vegan Eucalyptus & Pepparmint är handgjorda, veganska doftljus utan animaliska ingredienser som doftar ljuvligt av uppfriskande pepparmint och eucalyptus. Ljusen är helt fria från GMO, konserveringsmedel, färgämnen, parafin, parabener och har en veke av obehandlad bomull.

Klintas Vegan Doftljus innehåller endast tre ingredienser; vegetabilisk rapsolja, ekologiskt sojavax och ren eterisk olja från växtriket.

5. VÄSKOR OCH NECESSÄRER

Storhandlingskasse, sminkväska, sportbag eller lunchväska. Här finns praktiska och snygga väskor för alla tänkbara tillfällen.


Alla väskor är slitstarka och tillverkade i 100% ekologiskt bomull.

 

Handla dina julklappar med gott samvete om miljön i år. Läs mer om Medvetna.se och hitta ännu fler ekologiska julklappar här. 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras