Håll koll på din fysiska aktivitet

Håll koll på din fysiska aktivitet

Nike lanserar Nike+ FuelBand, ett högteknologiskt armband som registrerar all fysisk aktivitet under en dag. Allt du gör registreras med hjälp av ett mätsystem, NikeFuel, och ju mer aktiv du är desto mer NikeFuel tilldelas du. Ett nytt verktyg för en aktivare vardag.

Mark Parker, VD Nike Inc, presenterade Nike+ FuelBand vid ett evenemang i New York, där den sjufaldigt Tour de France-mästaren Lance Armstrong, Oklahoma Citys poängmästare Kevin Durant och 2011-års världsmästare i 100 meter Carmelita Jeter, deltog.
– Nike+ FuelBand är ett sätt för Nike att ytterligare utveckla möjligheter att slå samman den fysiska och digitala världen, säger Parker. Nike har alltid handlat om att inspirera atleter och Nike+ FuelBand kommer hjälpa dem att motiveras på ett enkelt, roligt och intuitivt sätt.

Den ergonomiska och användarvänliga designen gör det enkelt att använda Nike+ FuelBand hela dagen. Armbandet samlar information kring olika aktiviteter genom registrering av handledens rörelse via en display med ledlampor. Fyra mått finns: tid, kalorier, steg och NikeFuel. Till skillnad från räkning av kalorier, som baseras på kön och kroppstyp, är NikeFuel ett normaliserande mått som utmärker lika poäng för samma verksamhet, oberoende fysisk kapacitet.
Användare skapar dagliga mål över hur aktiva de vill vara och hur många NikeFuel de vill tilldelas med hjälp av 20 inbyggda ledlampor som går från rött till grönt, ju närmare användaren kommer sina mål. FuelBand synkroniseras med Nike+ webbplats via ett inbyggt USB eller trådlöst via Bluetooth till en gratis iPhone app, för att registrera aktivitet och spåra framsteg varje dag. Appen ger också uppmuntran och motivation allt eftersom mål uppnås.
– NikeFuel och FuelBand får fram verklig information och påvisar hur mycket människor rör sig hela dagen, varje dag. Det är det som kommer utmana användaren till att röra sig mer och göra framsteg. Det är ett verktyg för att få människor mer aktiva, sa Armstrong under lanseringen.

Jeter sa:
– Du behöver inte vara en elitidrottare för att uppskatta hur NikeFuel kan motivera dig. Det är ett enkelt sätt att få belöning för dina aktiviteter och jämföra hur du ligger till gentemot andra, även om du deltar i olika sporter.”
Nike+ FuelBand kan förbeställas i USA, på nikestore.com, från och med nu och beräknas finnas till försäljning online i USA från den 22 februari. Rekommenderat pris $ 149 (US).
För att använda Nike+ FuelBand behövs följande:
• En Macintosh eller PC med inbyggt USB. Mac OS v 10.4 eller senare, Windows 7 eller Windows
Vista (SP2) eller Windows XP (SP2)
• Internet-anslutning. Bredband rekommenderas.
• Extra Mobile App finns i iTunes App Store, för uppdateringar på kompatibla mobila enheter, besök
Nikeplus.com

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras